5. des
SIK­RER PO­ENG: Lars Løk­ken Øst­li kom­mer inn fra høy­re på bil­det et­ter å ha satt pas­nin­gen fra Pål John­sen i mål bak Pål Grot­nes.Foto: Ter­je Midt­tun
 
Sekunddrama og straffeseier
Stjernen-Storhamar 3-4 etter straffer Storhamars Lars Løkken Østli sørget for sekunddrama da han utlignet til 3-3 mot Stjernen sju sekunder før full tid.

Publisert: 23.sep.2011 04.12
Oppdatert: -

FREDRIKSTAD: Da Stjernen så ut til å sikre seg seieren med sin 3-2-scoring etter 54.14, trodde de fleste at kampen var kjørt med nok et Storhamar-tap i sluttminuttene. Men da slo Smithurst til med vinnertrekket. Han tok ut målvakt Tommy Johansen og satte innpå en ekstra utespiller og skaffet seg tallmessig overlegenhet på isen. Dette skjedde da drøye to minutter gjensto av kampen.
- Jeg visste det var en sjanse å ta. I ni av ti tilfeller scorer motstanderen på slike disposisjoner, forklarte en smørblid Smithurst etter kampen.

Et tegn fra oven?

Storhamar tok over banespillet fullstendig, men det var ikke til å unngå at Stjernen fikk kjenne på den svarte gummiskiva litt innimellom. To ganger kom Stjernen til skudd. Det ene gikk klart utenfor målet. Det andre slo i stolperota i det tomme Dragons-buret. Om det var et tegn på ett eller annet, vet vi ikke, men en Storhamar-kontring like etter fratok Stjernen alle illusjoner om tre poeng.
Joakim Jensen la pucken til Pål Johnsen som sendte den videre til Lars Løkken Østli. Han kom i fart og backhandet gummiskiva i mål bak Stjernen-målvakt, Pål Grotnes.
Da sto det igjen sju sekunder av kampen. Spill i sudden death var åpenbart, men dette ga ingen resultater til noen av lagene. I straffeslagkonkurransen presenterte Storhamars evigunge magiker, Pål Johnsen seg fra sin beste side. Han scoret game winning goal, og da hadde Stjernen bommet på sitt forsøk. Da Martin Blakseth Huse fulgte opp, etter at Stjernen bommet nok en gang, var det poengovervekt med to mot ett i favør Storhamar.

Ferdigscoret

Og selvsagt ble også en godtspillende Lars Løkken Østli gårsdagens helt. Selv tilbakeviser han all viraken han ble til del:
- Målet var ferdigscoret fra Pål (Johnsen) sin side. Jeg backhandet bare skiva i mål og dett var dett.
- Men målet var viktig, det, og et godt bevis på at vi aldri må gi opp. Jeg synes offensiven vår helt til slutt var både modig og tapper. Derfor var det deilig å få med poengene hjem, sa Løkken Østli, som syntes kampen antok en merkelig karakter:
- Både vi og Stjernen eide deler av den, men det smakte med to poeng til slutt. Nå er vi borte best.
Heller ikke Løkken Østli var fornøyd med den defensive delen av spillet til Storhamar.
- Vi slapp inn enkle mål. Den første scoringen var innom køllebladet mitt, og slikt skal ikke skje. Men det skjedde nå, dessverre. Ellers syntes jeg Stjernen var både aggressive og løpsvillige. Vi kunne ikke slippe dem ett sekund, sa Løkken Østli som venter seg en lignende kamp mot Manglerud/Star lørdag.

Burde punktert kampen

- Vi burde egentlig ha punktert kampen i første periode, sa Michael Smithurst, som mente at 36 skudd på mål, burde kvalifisere til litt mer enn tre scoringer.
- Men vi fikk kamp om alt av Stjernen. Det var en kamp begge lag eide deler av, og Fredrikstad-laget var farlige på kontringene sine. Vi for vår del, skulle være litt mer tilbakeholdne på banen enn vi har vært i de første kampene, men jeg må si at vi ikke mestret dette godt nok mot Stjernen heller, sa Smithurst, som hadde følgende å si om det poengvinnende trekket:
- Vi hadde ingen ting å tape på å få ett mål til, derfor tok jeg ut målvakten. Stikk imot all statistikk, har vi hatt hell og lykke med dette tidligere i år også, sa Smithurst.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke