20. jun
STARTET AKSJESALGET: Disse yrkesfaglærerne på byggfag ved Stange videregående mobiliserte Dragons-tilhengerne gjennom aksjesalg. Fra venstre Fred Søby, Jimmy Stensby og Erik Stenberg. Foto: Henning Holter Christensen
 
Selger aksjer for 5.500 kroner timen
Tidenes økonomiske redningsaksjon for Storhamar Dragons har gitt 300.000 kroner i aksjesalg på tre dager.

Publisert: 22.nov.2013 13:14
Oppdatert: -

Det er en vilje til å redde Storhamar Dragons ut av sitt økonomiske uføre som organisasjonen aldri har sett. Da tre yrkesfaglærere og Dragons-patrioter ved Stange videregående skole, startet aksjebrevsalg på Facebook onsdag morgen, tok giverviljen helt av.

Fredag klokka 12.15 hadde gruppa byggfagpersonellet passert 100.000 kroner. Fred Søby, Erik Stenberg og Jimmy Stensby mener aksjeaksjonen for Dragons mobiliserer grasrota fordi det er nå siste toget går for Hamars hockeyklubb. Trioen oppnådde å selge aksjebrev verdt 86.000 kroner i løpet av ett døgn.

Har tatt av

Søby, Stensby og Stenberg opplever at aksjeaksjonen appellerer til mange mennesker også utenfor Hamar. Et så glødende engasjement for klubben har de aldri opplevd og turte ikke å håpe på i forkant.

– Folk i Spania, Alta. Finnmark og til og med Abu Dhabi i De forente arabiske emirater har kjøpt aksjebrev for å støtte klubben. Via Facebook blir stadig flere utfordret og aksjonen har virkelig tatt av. Målet har vært å få i gang en redningsaksjon alle kunne slutte opp om, sier Stensby.

Fred Søby opplever at Dragons-tilhengernes vilje til å mobilisere, er at denne gang er det enten eller for klubben.

– Nå opplever vi alle hva Dragons betyr. Fansen er redd Dragons skal bli slått konkurs, at det ikke blir mer hockey i Hamar. Vi mener alle at nå må det ryddes opp en gang for alle så klubben blir levedyktig også etter sesongen. Målet er at vi nå skal få slettet så mye gjeld at det går an å drive klubben på en forsvarlig måte. Det er nå Dragons-toget går, sier Søby.

Ny glød

– Hockeyfeberen i Hamar er et resultat av lagets prestasjoner i år. Dette engasjementet smitter på publikum som fyller hallen. Vi merker den positive stemningen som er blant publikum, sier de.

– Hockey er en stor publikumsidrett i Hamar, men nå brenner det for klubben. Vi elsker Storhamar Dragons og har tro på at laget skal komme seg over den økonomiske kneika. Det er så flott å se at «vanlige» mennesker kan gi en hundrelapp, sier Stenberg.

31.12

Daglig leder Erik Kristiansen i Storhamar Dragons sier klubben skal reddes før den endelige datoen 31. desember som er fristen hockeyforbundet har satt.

– Denne datoen ble usedvanlig tydeliggjort gjennom avtalen Dragon og forbundet ble enige om. Som Elvis synger «Now, or never». Da det ble kjent at vi fikk en drøy måned på oss, skortet det ikke på forslag fra folk som ville redde klubben. Det var alt fra 200 juletrær som skulle selges for oss til auksjoner. I hele sommer og høst har vi sagt at Storhamar Dragons har kniven på strupen. Vi er helt avhengig av aksjesalget for å nå 2,5 millioner kroner. Dette handler både om regnskapsåret 2013 og perioden ut sesongen. Med dagens sportslige produkt er vi i en unik situasjon som vi ikke har vært på de fire siste sesongene. Folk kommer tilbake i hallen, vi øker omsetningen og får flere samarbeidsavtaler.

– Nå er det nok siste muligheten for å redde klubben. Det som pågår nå er rett og slett folkeliv opprør for å redde klubben, sier Erik Kristiansen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke