6. des
SUKSESS: Adrian Saxrud Danielsen (19) har fått mye tillit i Drummondville i sesonginnledningen. Her i rosa trøye i en kamp til inntekt for en kreftaksjon.
 
Ses av 15 scouter i hver seriekamp
To slåsskamper på YouTube og ros fra treneren for solid backspill. Adrian Saxrud Danielsen har fått en god start i Canada, og spiller for minst 15 scouter i hver eneste kamp.

Publisert: 12.nov.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Drummondville Voltigeurs hentet Saxrud Danielsen i sommer, etter å ha studert ham i junior-VM sist sesong. I tillegg besøkte de Norge og så ham i aksjon for dragene.
Juniorligaen i Quebec-regionen i Canada er et skikkelig utstillingsvindu for nordamerikanske hockeytalenter. Hamar-gutten har fått en topp-plass og har fått sjansen til å vise seg fram.

Mistet stjerne til NHL

- Det er utrolig mange scouter fra de store lagene på hver eneste kamp. Minst 15. Jeg tenker ikke så mye på det, jeg må gjøre jobben min, og det viktigste for meg er at klubben min er fornøyd med meg. Men skulle det komme noen henvendelser har jeg selvfølgelig lyst ...
Denne sesongen har han allerede mistet sin beste lagkamerat. Sean Couturier ble hentet av Philadelphia Flyers etter noen treningskamper og har gjort umiddelbar suksess med fem mål og tre målgivende på 15 kamper.
Det forteller mye om nivået på juniorseriene i Nord-Amerika, der Patrick Thoresen herjet som junior, mest i Moncton Wildcats.

25 minutter i snitt

Saxrud Danielsen har spilt 21 kamper og har scoret ett mål i sitt nye hockeyliv siden 9. september. Han er den høyeste og tyngste backen i sitt lag, og har fått en nøkkelrolle av treneren defensivt.
19-åringens hovedoppgave som back i førsterekka, med nesten 25 minutters istid i hver kamp, er å ødelegge for motstandernes beste poengrekker og største stjerner.
- Med liten rink blir det et mye kjappere spill og lite tid til å tenke. Det blir flere taklinger på mindre bane, ler Saxrud Danielsen.
Tar du et kjapt søk på internett, finner du et par slåsskamper med Hamar-gutten allerede.
- Jeg er ikke den tøffeste i serien og ikke den som søker situasjonene, men er det noen som byr opp, står jeg opp for laget og meg sjøl.

Hjemlengsel og vertsfamilie

95 prosent av alle de drøyt 70.000 menneskene som bor i Drummondville snakker bare fransk. I starten var det tøft, og Adrian innrømmer at hjemlengselen gjorde det veldig tøft i starten.
- Heldigvis har jeg en helt topp vertsfamilie, og trenerne våre snakker en del engelsk i garderoben.
Over 2.000 tilskuere følger juniorlaget Drummondville hver eneste kamp, og det meste Adrian har spilt for denne sesongen er 5.945 tilskuere. Rekorden i serien så langt i år er imponerende 13.464.
- Vi hadde en litt tøff åpning der mange nye spillere skulle finne kjemien. I det siste har det løsnet litt, og det var viktig, forklarer Saxrud Danielsen, som før helga var serieleder i Telus West Divisjon.

Håper på NHL-besøk

Flere ganger i uka prater han med lagkameratene i Storhamar, og følger med på internett. Han håper det er en klubb å komme hjem til neste sesong.
- Pappa oppdaterer meg dessuten litt ekstra når det står noe i avisene.
De neste ukene får han sjansen til en litt større oppdatering om livet i Hamar. Foreldrene er på besøk i 14 dager, og kjæresten Emilie som skal være i Canada en hel måned.
Med foreldrene på plass, håper han på en tur til Montreal, og en NHL-kamp.
- Jeg har ikke fått muligheten til det ennå, men det står høyt på ønskelista. Og det blir godt å få litt tid med kjæresten også!
PS! Du kan lese mer om Storhamar Dragons og den økonomiske situasjonen på side 4. 5 og 39.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke