24. jun
SEN­KET KJEN­TE IGJEN: An­dre­as Øks­nes har nett­opp fyrt av sei­ers­må­let mot gam­le lag­ka­me­ra­ter i Frisk-As­ker og gra­tu­le­res av Blake Cos­grove (til venst­re), også han Frisk-spil­ler i fjor, og Mar­tin Blak­seth Huse.Foto: Hen­ning Rug­sveen
 
Sikret seier med utrolig statistikk
Frisk-Storhamar 2-3 e.s. Andreas Øksnes har ikke for vane å avgjøre kamper med scoringer eller å toppe statistikker. En statistikk leder han imidlertid, å score sesongens første mål mot gamle kjente. Helt overlegent faktisk.

Publisert: 25.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

ASKER: En og annen gang skjer det at en spiller er litt ekstra motivert når han eller hun møter sin gamle klubb etter en overgang, og scorer mål eller spiller bra.
For Andreas Øksnes er det imidlertid blitt en utrolig statistikk.

Tre muligheter - tre ganger
Hør bare her:
* For tre år siden flyttet Hamar-gutten til Frisk-Asker og NTG. Hans første scoring for juniorlaget til Frisk-Asker kom mot Storhamar.
* Året etter debuterte han på A-laget til Frisk. Hans første scoring for tigrene kom mot Storhamar.
* Og denne høsten har han gjort comeback i Storhamar etter overgang fra Frisk. I går gjorde han det igjen. Hans første A-lagsscoring for Storhamar kom mot, nettopp, hans forrige klubb Frisk-Asker.
Unggutten må nesten le litt sjøl også.

Snappet og skjøt
- Jeg er ganske sikker på at det ikke er at jeg er ekstra motivert eller noe slikt, når jeg møter min forrige klubb. Det er BARE tilfeldig.
19-åringen snappet pucken etter en dårlig Frisk-klarering og fyrte av rett på innsiden av blålinja.
Rett opp i krysset ifølge nettmediene, men Hamar-gutten er ydmyk.
- Den gikk via backen, da, såpass ærlig skal jeg være, fastslår Øksnes, men assistenttrener Michael Smithurst smiler og rister på hodet over at matchvinneren ikke fastholdt at den gikk nettopp rett i krysset.

Hjem til gutterommet
På tampen av forrige sesong var Andreas møkk lei alt av ishockey. Frisk måtte ut i kvalik for å beholde plassen.
- Det var utrolig tungt hele sesongen, både for meg og laget. Da var Michael litt pappa'n min, og tok vare på meg.
Derfor var Andreas glad da Smithurst også gikk til Storhamar før denne sesongen.
Nå er Øksnes tilbake på gutterommet hjemme i Hamar og da sommertreninga startet var han mer motivert enn noen gang for å revansjere forrige sesong og kan bare kjøre på, på trening og i kamp.
- Det er utrolig herlig. Ferdig mat og mamma vasker tøyet mitt. Nå skal jeg aldri flytte igjen, fleiper 19-åringen.

Rotet det til
Storhamar rotet mye i to perioder mot Asker, og ga bunnlaget sjansen til å bygge sjøltillit. Mens hjemmelagets målvakt Mikael Vuorio redder færrest skudd i eliteserien (85 prosent), er han knallgod mot dragene.
- Vi skyter ham god, selv om vi er enige om å skyte på de rette stedene, gjør vi det ikke. Vi har slitt tre ganger mot Asker i år, men jeg har en følelse av at de er bedre enn tabellposisjonen akkurat nå, sier trener Peter Johansson.
Han mener Frisk var best i to perioder, men han satt likevel med følelsen at Storhamar kunne avgjort allerede i tredje periode.
Men Øksnes gjorde det igjen i sudden.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke