23. okt
 
SIL yngres får en halv million
Storhamar Idrettslag hockey yngres er det idrettslaget som forsyner seg grovest av grasrotandelen av de lokale idrettslagene.

Publisert: 05.feb.2015 04:00
Oppdatert: 11.feb.2015 09:12

463.903 kroner var det Storhamar yngres dro ut av sine 952 givere i 2014. Dette er drøye 76.000 kroner mer enn nummer to på lista: Brumunddal fotball.

- Vi er stolte av at så mange er med på og støtter oss og det vi driver med. Oppslutningen rundt grasrotandelen er en fin målestokk på engasjementet rundt Storhamar yngres hockey. Det er jo bare ett idrettslag du kan velge å gi grasrotandelen til. Dette viser derfor at vi har massiv støtte ute blant publikum, sier daglig leder i Storhamar yngres, Pål Morken.Noe av årsaken til at Storhamar yngres får såpass mye ut av grasrotandelen, var at yngres avdeling var offensive da nyvinningen ble innført som en slags erstatning for inntektene idretten fra kronespillautomatene.

Vil skaffe flere

- Vi var tidlig ute med å skaffe oss en fin portefølje da grasrotandelen ble innført, og vi har stort sett klart å vedlikeholde antallet spillere som gir sin spilleandel til oss. Jeg har merket meg at vi har mistet noen spillere det siste året og planlegger nå en ny innsats for å komme oss over 1.000 givere igjen. En trøst i dette er at spillerne har gått til Storhamar elite. Slik får det ingen praktisk betydning for verken elite eller yngres, ettersom vi har en felles strategi som går på at vi summerer beløpene og deler på to ved hver årsslutt.

Går til barna

- Det er ikke noe mål i seg selv å få inn så mye penger som mulig, selv om det er moro å se at beløpet vi får fra grasrotandelen, vokser. Pengene vi tar inn går til aktiviteter til barna og til å holde aktivitetene oppe og treningsavgiftene nede. De 463.000 kronene dette representerer er uhyre verdifulle midler for et idrettslag som vårt. Jeg er helt sikker på at både barn og foreldre ville ha merket det på treningstilbudet og lommeboka dersom vi ikke hadde hatt dette tilskuddet, som så langt har betydd et sikkert bidrag til driften av yngres avdeling og også et reisebidrag på de mest kostbare turene til lagene våre.

Tar ikke bidraget for gitt

Storhamar har dratt nytte av grasrotandelen i mange år nå. Likevel advarer Pål Morken mot å ta pengene for gitt.

- Vi budsjetterer med et fast bidrag fra grasrotandelen hvert år, men vi budsjetterer forsiktig.- Når vi deler potten med elite, ender vi med pluss 300.000 kroner på hver av oss. Da budsjetterer i med gode marginer. Det er nødvendig. Vi har ingen garanti for at vi beholder ordningen med grasrotandelen for all framtid og kan ikke gjøre oss helt avhengige av dem. Plutselig forsvinner ordninger, slik automatordningen forsvant. Mange sliter fortsatt med bortfallet av automatinntektene. Grasrotandelen er uhyre viktig, selv om den bare erstatter ti prosent av verdiene automatene representerte, sier Pål Morken.Han legger til at også momskompensasjonen har bidratt til å erstatte deler av automatinntektene.- Alt i alt er vi veldig glade i Norsk Tipping, sier Morken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke