23. aug
 
Sjansen som forsvant
Tsjekkia - Norge 5-2 To svenske klubber har henvendt seg til Storhamars Ruben Smith. Han har ventet veldig på en sjanse til å vise seg fram for dem i VM, men mot Tsjekkia satt han på tribunen da Andrè Lysenstøen fikk den i stedet. - Veldig bittert, innrømmer Smith.

Publisert: 28.apr.2009 05:14
Oppdatert: -
ZÜRICH: Etter å ha vært Norges andrevalg i hele oppkjøringen, og også stått bra i de kampene han har fått sjansen, hadde Ruben Smith innfunnet seg med at han tålmodig måtte vente på sin mulighet, for så å gripe den med både spaken og snapphansken.

Men da Pål Grotnes fikk hvile etter en svak 1. periode mot Tsjekkia, var det plutselig Stavangers Andrè Lysenstøen som fikk muligheten i to perioder.
Og han tok vare på den. Med unntak av et billig baklengsmål, vartet han opp med flere kvalifiserte redninger, og holdt Norge inne i kampen lenge.

Roser Lysenstøen
På tribunen satt Ruben Smith med et delt syn på det hele.

- Jeg må rose Lysenstøen for den jobben han gjorde. Han sto veldig bra, og tok sjansen. Men det er utrolig bittert at det ikke var jeg som fikk den, sier Ruben Smith til HA-sporten.
For den unge, kontraktløse målvakten er på jobbjakt.
- Med tanke på at jeg prøver å finne meg en ny klubb i utlandet, er det ekstra kjedelig at jeg ikke fikk vist meg fram. Dette var muligheten jeg har lengtet etter og kunne trengt, sier Smith.
Han innrømmer å ha fått noen henvendelser fra ett par svenske klubber.
- En i Allsvenskan (nivå to) og en i Elitserien. Forhåpentlig kan vi skaffe noe bra i den svenske eliteserien, sier Ruben, som vil snakke minst mulig om klubbsituasjonen før etter mesterskapet.
- Nå må jeg ha fokus på det som skjer her. Hvis ikke klarer jeg ikke å holde det nivået som kreves av oss om jeg skulle få sjansen.
Han fastslår imidlertid at det kun er Storhamar som har snakket med ham hjemme i Norge.

- Grotnes bør stå mot Danmark
Fra tribuneplass fikk Ruben se sine lagkamerater levere en dårlig 1. periode. De norske spillerne virket å ha altfor stor respekt for Tsjekkias stjernespillere, og ble trykket ned i egen sone.

Nevnte Lysenstøen kom inn, og var en viktig faktor til at laget hevet seg i de to siste periodene.
- Det Lysenstøen gjorde i dag var veldig bra, sier Patrick Thoresen, som mener de to første byttene i 2. periode var vel så viktig.
- Kampen snudde egentlig i det første byttet våres. Da eide vi spillet, og så fulgte andrerekka opp med en scoring.
Tross Lysenstøens gode spill, mener Thoresen at Pål Grotnes bør være tilbake i målet mot Danmark onsdag.
- Han har stått bra i viktige kamper før. Det betyr mye, sier Patrick, som har sympati for det som skjedde med Smith.
- Veldig kjedelig for Ruben. Det er en sånn sjanse han har ventet på. Men selv om det føles som et slag i trynet, kan han ikke furte. Han må bare jobbe hardt og bevise at han kan prestere, sier Thoresen.

- Her skjer ting fort
I dag får målvaktene beskjed om hvem som spiller mot Danmark.

Roy Johansen mener det ikke er opplagt at Ruben blir sittende på tribunen.
- Vi får vurdere hvem som står i mål. Lysenstøen gjorde en meget bra jobb i dag. Ruben er med han også. Her skjer ting fort, sier Johansen, som forklarer vrakingen i går med at Stavanger-målvakten er en annen keepertype, og at han med sin størrelse ville ha en fordel mot tsjekkerne som spiller mye på tvers og mye i blindsona.
Keepertrener Sam Liebkind mener det er naturlig at alle tre får sjansen til å komme inn i varmen.
- Vi har tre keepere som alle kan komme inn og vinne kamper. Man vet aldri hva som skjer, og det er viktig at alle er klare. Vi får se an litt hvem vi velger mot Danmark, det handler også litt om hvilken type hockey vi møter. Keeperne får beskjed tirsdag, sier Liebkind til HA-sporten.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke