6. des
GLEDER SEG: Sjur Robert Nilsen gleder seg til å begynne i jobben som hovedtrener i Storhamar.
FOTO: NTB scanpix
 
Sjur Robert Nilsen synes Storhamar-jobben er utrolig spennende
Sjur Robert Nilsen (48) er ærlig på at Storhamar-jobben var interessant fra første henvendelse. Han er klar for å utvikle laget videre, og kjempe om mesterskap.

Publisert: 21.mai.2016 13.51
Oppdatert: 21.mai.2016 17.52

Sjur Robert Nilsen, som ble klar som hovedtrener i Storhamar fredag, mener hockey ikke er en jobb, men et engasjement.  Han kaller seg sjøl hockeynerd, og nå er 48-åringen klar for å jobbe med Storhamar-gutta.

- Spennende klubb

- Jobben i Storhamar var interessant fra første henvendelse. Miljø og kultur er viktig, og det er det mer enn nok av i Storhamar og Hamar. Det er en utrolig spennende klubb med rike tradisjoner, sier Sjur Robert Nilsen, som er spesielt imponert over dugnadsjobben som er blitt gjort for å gjenreise klubben.

- Det er proffe folk rundt klubben nå. De gjorde mye riktig i en vanskelig periode, og har bygd seg opp igjen. Det er veldig bra. Nå handler det om å videreføre den gode kulturen, sier 48-åringen, som også er mektig imponert over hockeyinteressen i Hamar og distriktet rundt.

Trene mye

Han er klar på at det fysiske er grunnmuren i hans hockeyfilosofi.

- Vi må være bra trent, vi må trene mye. Det gjelder utenfor isen også selvfølgelig. Så handler det om å utvikle et eget spill. Vi skal ha pucken mest mulig, samtidig skal det være et trygt og godt spill uten puck. Det er den kombinasjonen jeg jobber for å få til i mine lag, og alle vil jo vinne mesterskap. Men det koster å bli god, det må ofres noe.

Struktur er viktig for Sjur Robert Nilsen.

- Lagene som vinner titler har god struktur. Se på Stavanger. Du kjenner dem igjen om de spiller hjemme i DNB Arena eller i Manglerudhallen. 

teamwork fra a til å

Han er godt fornøyd med trenerteamet som er på plass i klubben.

- Jeg har jobbet sammen med Torbjørn Orskaug tidligere. Han er utrolig dyktig, og vi utfyller hverandre veldig bra. Pål Johnsen har et godt hockeyhode, og har opplevd mye som spiller sjøl. I tillegg blir Mads Hansen viktig med tanke på Wang og tilbudet til yngre spillere. Det er utrolig viktig å ha et godt trenerteam, for dette er teamwork fra a til å. Det er også viktig fordi jeg skal et engasjement med landslaget i tillegg, sier Sjur Robert Nilsen, som skal bosette seg i Hamar.

Han starter opp offisielt 1. juni.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke