18. aug
FOTO: TERJE MIDTTUN.
 
- SM-gull med Brynäs er høydepunktet
I dag kom den triste beskjeden fra Mads Hansen (36) at han grunnet en skade må legge skøytene på hylla.

Publisert: 01.jun.2015 13:39
Oppdatert: 01.jun.2015 14:14

- Det er en tung beskjed å få for klubben, men den er gjort etter en grundig vurdering av Mads i samråd med legene, skriver dragons.no på sine hjemmesider.

For et par uker siden var Mads usikker på framtida som hockeyspiller. Til h-a.no sa han den gangen at svaret han ville få fra legene 1.juni ville være avgjørende. I dag kom svaret.

- Det kom ikke som lyn fra klar himmel. Jeg har i samråd med leger funnet ut at dette er det riktige å gjøre nå. Og det er bare å akseptere det. Jeg har vært med på det jeg hadde mål og drømmer om. Nå er det slutt. Sånn er det å drive toppidrett, sier Mads Hansen til Hamar Arbeiderblad.

Han forteller videre at han synes avslutningssesongen ble tung for hans del.

- For første gang i karrieren spilte jeg bare halvparten av kampene. Da er det ikke så moro å holde på lenger heller, men det er moro at Storhamar har kommet seg opp igjen. For min del har det mest vært spørsmål om jeg kan være med eller ikke, sier Hansen.

Svensk mester

Når han ser tilbake på sin lange karriere, er det flere høydepunkter som står fram som sterke i minneboka.

- Det å vinne SM-gull med Brynäs var artig. Målet var å bli proff i Sverige. Jeg fikk sju sesonger der. Ellers har det vært moro å være med på landslagsreisen opp fra B-gruppa til vi var topp 9 i verden, sier Hansen til Hamar Arbeiderblad.

Mads Hansen har vært kaptein på Storhamar ved to anledninger, sist siden han kom tilbake etter syv sesongen i Brynäs (2006-2013) og vært en hærfører av rang.

Storhamar Hockey hyller også sin avtroppende kaptein på sin hjemmeside. De skriver blant annet følgende:

Mads Hansen har ikke bare bidratt med enorm kvalitet på isen, men vært en spiller og person som dagens Storhamar-stall har blitt bygget rundt. Han har med andre ord vært en kaptein på mange måter, og hans "comeback" fra skade i finalene mot Stavanger beviste dette nok en gang. Storhamar Hockey ønsker å takke Mads for alt som han har gjort for Storhamar på og utenfor isen, det norske landslaget og norsk hockey og ønsker lykke til videre! Mads fortsetter som sportsjef i Storhamars Yngres avdeling og Wang toppidrett på Hamar.

Sportssjef

Mads Hansen vil han fortsatt være i hockeymiljøet. Han er sportssjef i yngres avdeling i Storhamar, og er også ansatt som sportssjef på Wang Toppidrett, som drar i gang i Hamar fra høsten.

- Livet mitt vil fortsatt handle om hockey gjennom yngres avdeling i Storhamar og Wang, sier Hansen til Hamar Arbeiderblad.

Mads Hansen debuterte på A-laget til Manglerud Star i 1996. Etter hvert gikk turen til Storhamar (tre sesonger), før det ble en sesong i Vålerenga. Så ble det Hammarby, Oskarshamn, Storhamar igjen, før han spilte sju sesonger for Brynäs i den svenske eliteserien.

Han kom tilbake til Hamar foran 2013-2014-sesongen.

Hansen har spilte 349 kamper i den svenske eliteserien og står bokført med 393 kamper i den norske eliteserien. Han har mange kamper for det norske U18-, U20- og A-landslaget.

- See more at: http://h-a.no/sport/dragons/mads-hansen-skal-inn-til-vurdering-1-juni#sthash.u94n0Z8V.dpuf


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke