21. aug
FØRST: Eirik Skadsdammen var den første Storhamar-spilleren som kom ut av Stafsbergskogen.
 
Skadsdammen best til å løpe av Storhamar-gutta
Mandag vant Eirik Skadsdammen (34) Storhamars 3.000-meter på Børstad. I går var han over tre minutter foran neste lagkamerat under BDO-Mila.

Publisert: 28.mai.2015 10:51
Oppdatert: 28.mai.2015 13:20

Sommertreningen i full gang for Storhamar, og som vanlig ligger Lundersæter-mannen Eirik Skadsdammen fremst når det skal løpes.

best på laget

Evighetsmaskinen vant mandagens 3.000-meter med 15 sekunder ned til Patrik Bäärnhielm. I går vant han med over tre minutter.

– Jeg hadde nok løpt fortere hvis jeg ikke hadde ligget i klynga de første tre kilometerne. I utgangspunktet hadde jeg bare tenkt å tå løpet som en langøkt, men sånn ble det ikke, gliser Skadsdammen.

godt treningsmiljø

– Jeg er nødt til å holde meg i så god form dersom jeg skal fortsette å henge med, for alderen begynner å komme, sier Skadsdammen, som er glad for å ha mange spillere på trening.

– De siste årene har det vært mye utenomsportslig som har preget sommerne, men nå føler jeg at vi har en god stamme, der alle er villige til å trene hardt. Det er viktig at vi klarer å pushe hverandre.

Den oppfatningen deles av Patrik Bäärnhielm.

– Det skal være knalltøft om sommeren, og sånn sett er det helt greit at vi trener sånn som vi gjør nå. De andre lagene har nok hatt en lengre oppkjøring enn oss, men det er mye god trening i å spille en så lang sesong som vi gjorde, sier Bäärnhielm.

revansjelysten

I fjor tok Storhamar sølv i både serien og i sluttspillet bak Stavanger Oilers. Nå er det revansje som står i hodet til Skadsdammen.

– Det blir viktig for oss å klare å følge opp det vi gjorde i fjor. Vi tok et langt steg opp, men nå må vi ha som målsetting å vinne gull igjen, sier Skadsdammen, som også gleder seg stort til å spille Champions Hockey League (CHL).

– Det blir utrolig moro å spille i CHL til høsten. Det virker å være bra trøkk rundt kampene, så jeg gleder meg veldig mye til det, avslutter Eirik Skadsdammen.

vang-gutt vant

BDO-Mila ble vunnet av Vang-gutten, Asbjørn Ellefsen Persen. Den tidligere skiløperen har de siste årene satset friidrett, og i går vant han suverent med tiden 31:39. Petter Skinstad ble nummer to, mens Vegard Øie tok tredjeplassen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke