12. des
TATT ET STEG: Ole Eskild Dahlstrøm har kontroll på Robin Karlsson, Eirik Børresen og Joakim Jensen. Storhamar-gutta har løpt mye i sommer.
 
Skal orke mer
Mye løping står i fokus på sommertreninga til Storhamar-gutta. Målet er at spillerne skal orke mer gjennom en lang sesong. I går kjørte de en svett 3.000 meter på Romedal stadion.

Publisert: 01.jul.2009 09.00
Oppdatert: -
ROMEDAL: Jostein Smeby og Ole Eskild Dahlstrøm hadde orden på papirer og klokke, mens A-gutta svettet seg gjennom 3.000 harde meter på Romedal stadion i går.

Ole Eskild Dahlstrøm var fornøyd.

Kortintervall
- 3.000 meter er en klassisk distanse å måle mot. Den har blitt løpt i mange år, og vi kan gå tilbake og sammenligne. Vi har lagt vekt på mer løping i sommer, og trener litt annerledes enn tidligere. Det handler om ork. Det vil bli en del økter på is uten puck også, sier Ole Eskild Dahlstrøm, og fortsetter:

- Vi kjører mye kortintervall. Når det gjelder styrke blir den treninga mer eksplosiv nå. Endringene er gjort etter at Torbjørn Orskaug har evaluert forrige sesong. Vi tror dette er vegen å gå.

Unggutta er med
Dragons har kjørt to intervalløkter i uka, i tillegg til en langtur.

En annen forandring er at mange unggutter har trent sammen med A-laget i sommer. Dette gjelder også gutter født i 1993 og 1994.
- Vi vil at spillerne skal ha en tilhørighet til A-laget tidlig. Flere av dem har tatt enorme skritt sammenlignet med jevnaldrende, og det er moro. Dette er teambuilding, samtidig som vi får svar på hvem av gutta som er villige til å satse. Dette er en videreføring av ungdomslinja, sier Dahlstrøm.

- Utrolig moro
Robin Karlsson (16) er en av dem som har trent jevnlig med A-laget i sommer.

- Det er hardere treninger, men det har vært utrolig moro. Jeg har vært med mye. Jeg synes det har fungert bra, sier Robin Karlsson, som karakteriserer seg sjøl som kjempemotivert.

Eirik vant
Ikke uventet vant Eirik Skadsdammen gårsdagens 3.000 meter. Han ble klokket inn på 10,09.

- Det å trene slik at vi får mer ork, er vegen å gå. Slik er det internasjonalt også. Ork og fart på skøytene er viktig. Intervallene er hockeylikt. Vi er jo ikke på isen i flere minutter i strekk, sier Eirik, som har 9,42 som pers på 3.000 meter.
Mats Larsen Mostue kom nærmest Eirik med 10,28.
Det var flere som satte pers. Trygve Hillestad var en dem som hadde en opptur. Han forbedret seg med 41 sekunder.
- Mer løping gir bedre ork og bedre resultater på 3.000 meter, sier Hillestad.
- Planen er å løpe en 3.000 meter etter sommerferien også, sier Dahlstrøm.
Dragons-gutta har fri fra fellestrening i ukene 28, 29 og 30. Alle får med seg et egentreningsprogram i bagasjen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke