24. aug
UTEN­LANDS­EVEN­TYR: Chrisitan Remo Ni­co­lai­sen skal spil­le for U20-la­get til Graz til høs­ten.Foto: Hen­ning Rug­sveen
 
Skal spille hockey og jobbe i Graz
Christian Remo Nicolaisen (18) tar en pause i Storhamar Dragons i høst - for å spille hockey og jobbe i østerrikske Graz.

Publisert: 19.apr.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Unggutten er i tillegg til å ha spilt to sesonger på A-laget til Storhamar Dragons, også lærling i barne- og ungdomsarbeid i Hamar.

Samle erfaringer

Nå skal han ut og samle erfaringer i et fremmed land. Hedmark Fylkeskommune har nemlig en ordning med lærlingplasser elevene kan benytte i tre og en halv måned. Nicolaisen kunne havne i Østerrike eller Tyskland, og har fått nå fått plass i Graz i Østerrike. Der har de også eliteserielag i hockey hvor Tommy Jakobsen har spilt i mange år.

- Moro med noe nytt

- Det kommer til å bli moro. Jeg gleder meg til å prøve noe nytt. Et av mine krav var at det det skulle være et hockeylag å spille på, hvis ikke hadde det vært vanskeligere å reise. Jeg har ikke lyst til å slutte med hockey, forteller Nicolaisen.

Mer fysisk hockey

Avreise er i september, og 18-åringen skal spille på klubbens U20-lag, som er et slags farmerlag til eliteserielaget. I fjor vant ungguttene serien sin, og forwarden er forberedt på at det blir tøft.
- Nivået er ganske bra, og det er mye mer fysisk hockey og tempo enn jeg nok er vant til. De krever mye av spillerne sine, smiler Christian.
Etter tre og en halv måned i Østerrike skal han tilbake til Hamar og fullfære lærlingperioden og studiene. Da blir det også en retur til Storhamar og Hamar Vest.

Vil tilbake til A-laget

- Da må jeg starte på 1. divisjonslaget, og jeg er glad for at det er startet opp igjen nå. Det er en god mulighet for meg til å kjempe meg inn igjen på A-laget, for målet er fortsatt å spille meg inn igjen der. Hvis Storhamar ikke hadde hatt 1. divisisjonslag kunne det blitt tøffere med bare juniorlag å komme tilbake til.

Sesongoppkjøring i Hamar

Nicolaisen reiser som nevnt til Østerrike i september, og planen er å få med seg det meste av sesongoppkjøringen i Norge og Storhamar.
I årets sesong spilte 18-åringen 39 seriekamper og hadde tre nettkjenning for dragene.

Danielsen klar

Adrian Saxrud Danielsen hadde en veldig bra sesong i Dragons, og har skrevet under på en ny kontrakt. Det er snakk om en to pluss ettårskontrakt.

Sparta ville ha Lystad Jacobsen

Sparta jaktet på Fredrik Lystad Jacobsen - under sesongen - men den tidligere Frisk-Asker-spilleren fortsetter i Storhamar.
Sparta-spilleren Robin Dahlstrøm markedsførte seg i retning Hamar vest, men det er tvilsomt om han blir Storhamar-spiller neste sesong.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke