17. aug
VISTE SEG FRAM: Adrian Saxrud Danielsen scoret ett mål og hadde en målgivende mot Frisk-Asker. Unggutten som blir 18 år i dag har potensial til å bli en toppback.Foto: Trond Lillebo
 
Skamroses
Storhamar - Frisk Asker 2-0 18-åringen Adrian Saxrud Danielsen spås en lysende backkarriere. I går så alle hvorfor. Hamar-gutten var iskald da han ble matchvinner med et velplassert skudd i vinkelen.

Publisert: 27.sep.2010 04:12
Oppdatert: -


HAMAR: Det lyser selvtillit av den unge storvokste backen på hele 189 centimeter. I løpet av sommeren har han lagt på seg to kilo muskler takket være hardkjøret til Michael Smithurst i vektrommet, slik at badevekta nå tipper 89 kilo.
Men det er mer å gå på for Adrian.
Heldigvis er han endelig moden for å ta vare på sine unike forutsetninger også.


- Passe breial
- Han har egentlig alt. Han har den rette størrelsen, han er passe breial, har gode hender, er god på skøyter og er offensiv i hodet, sier backsjefen over alle sjefer i OL-Amfi'n - Petter Salsten - som selv satt ringside i går.
Og det var nettopp Adrians offensive hode som fikk ham i scoringsposisjon. Da Storhamar stormet inn i Frisks sone stoppet han ikke opp ved blålinjen som mange backer ofte gjør, men han fortsatte ned mot målet. Plutselig fikk han pucken på køllebladet av Pål Johnsen.
Avslutningen viste det Salsten snakker om.
At gutten har gode hender.
For det så veldig enkelt ut da han la pucken opp i snapphjørnet.
- Jeg er bevisst på at det er riktig å bli med inn i sonen. Jeg er en offensiv back. Det var herlig å score, sier Adrian til HA-sporten.
Han var med på Storhamars første scoring også, selv om han ikke hadde like kontroll da.
Christian Larrivées pasningen traff nemlig skøyta til Adrian. Pucken ble styrt rett på køllebladet til Lars Erik Hesbråten som scoret lett.

- Skal jage ham hver dag
Så mye mer hadde ikke Storhamar å by på i denne kampen. Men det holdt til tre poeng.
Noe som var akkurat det dragene trengte etter tre tap mot topplagene.
Men for alle som har ventet på Adrian Saxrud Danielsen var det en bekreftelse på at det vil komme mer.
- Han har alle forutsetninger. Det finnes ikke mange unggutter i Sverige heller som har hans størrelse og de ferdighetene. Han må imidlertid lære seg å være på jobb hele tiden, men jeg lover å jage ham hver dag nå. Jeg skal få ham virkelig god, selv om han blir sur på meg, gliser Storhamar-trener Peter Johansson.
Adrian selv innrømmer at han ikke er noe rent treningsprodukt, men han mener selv at han har vært flink i sommer.
- Jeg kan nok være litt nonchalant. Og jeg ble skuffet da jeg ble vraket til U-18-VM i vår, men jeg har bestemt meg for å vise trenerne at jeg er god nok, sier 18-åringen.
For Storhamar smakte det best med et slags gjennombrudd for Adrian Saxrud Danielsen og ikke minst de tre poengene i går. For selve kampen mot Frisk Asker var ikke imponerende.
- Det er ikke så lett når du vet du skal vinne. Men vi tok tre poeng. Og det var det vi trengte, sier Peter Johansson.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke