26. aug
DER­BY-KLAR: Pål John­sen gle­der seg til å møte Lil­le­ham­mer i kveld, men han sy­nes det er skuf­fen­de at brød­re­ne Chris­ti­an og Si­men Sax­rud har valgt å spil­le for nett­opp Lil­le­ham­mer. Til høy­re m
 
Skuffet over brødrene Saxrud
Pål Johnsen (34) liker ikke Lillehammer. Og han skjønner ikke at to ekte Storhamar-gutter som brødrene Christian og Simen Saxrud orker å dra på seg drakta til «fienden».

Publisert: 02.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Hvis du trodde Lillehammer-hatet var dødt, tok du feil. Det lever i beste velgående, selv i en godhjertet fyr som Pål Johnsen. Det var bare å spørre om han kjenner igjen hatet fra 90-tallet.
- Det begynner å komme tilbake nå. Vi har vært for overlegne i noen år, men nå har Lillehammer hevet seg. Det er bra for norsk hockey at vi får tilbake mjøsderbyet med litt av den samme stemningen som det var før, sier Pål Johnsen.
Men det var hatet da. For det ligger i kortene at Lillehammer ikke er favorittklubben til Pål Johnsen.

- Liker ikke Lillehammer

- Jeg må si at jeg liker ikke Lillehammer. Det er ikke bare klubben, men alt rundt Lillehammer. Folkene der er ikke helt på nett. De mangler hockeykunnskap og hockeykultur. Du merker det når du spiller der oppe. Folk skriker som gale på opplagte avgjørelser. De har nok ikke så god peiling, sier Johnsen.
Og han presiserer at dette ikke er noe han sier for å fyre opp stemningen.
- det bare er sånn, sier han.
Og legger til:
- Det er ikke så rart heller da når de har en trener som er helt ...
Han finner ikke helt ordene, men fortsetter med at han var slik som spiller også. Tor Nilsen altså. han var mildt sagt kjent for å være «pønsj» hockeyspiller.
Men indirekte får Nilsen kreditt av Storhamar-kapteinen også.
- De har et bra offensivt spill. Det kommer til å bli tøffe kamper. Vi må regne med å tape noen kamper også, men vi skal ta dem over sju kamper. Jeg er veldig glad for at det ble akkurat Lillehammer. Det kommer til å bli moro for publikum også. Og det kan være en fordel at det blir tøft allerede i kvartfinalene. Jeg håper bare publikum møter opp fra første kamp. Vi trenger støtten vi kan få fra dem. Da yter vi gjerne litt ekstra, sier Johnsen.

Slakter brødrene Saxrud

Helt uoppfordret kommer Johnsen inn på poenget med at de tidligere Storhamar-brødrene Simen og Christian Saxrud valgte å spille for Lillehammer.
- Jeg kan ikke forstå at de vil spille for Lillehammer når de har vokst opp i hallen her. Da måtte det ha vært bedre bare og jobbet som sjukepleier, sier Johnsen og viser til at Simen også har en bein innenfor den yrkessektoren.
- Det er som å banne i kjerka, legger Cato Ørbæk til som sitter ved Johnsens bord.
Men dette er først og fremst Johnsens utspill. Og han har mer på hjertet:
- Når du er Storhamar-gutt bør du ikke spille for noen andre klubber i Norge. Og i hvert fall ikke Lillehammer. Men det er ofte slik med dagens unge spillere. Den ene uka kysser de klubbemblemet til klubben sin, den neste uka kysser de et annet emblem. De gjør hva som helst for pengene, sier Johnsen, som selv har valgt bare å spille for Storhamar i Norge, men han har også har to sesonger i svensk topphockey.
Brødrene Saxrud tar Johnsens utblåsning med fatning. De mener Storhamar ikke ville satse nok på dem, og at Lillehammer sånn sett var et godt alternativ for dem.
- Jeg fikk bare tilbud om 1. divisjonsspill i Storhamar. Det var ikke interessant. Jeg trives kjempebra i Lillehammer. Og så er det jo noen som vil se litt mer enn bare en by i løpet av livet, sier Simen og sparker litt tilbake i retning av Pål Johnsen.
- Jeg følte at Lillehammer ville satse mer på meg enn Storhamar. At Pål Johnsen mener det er dumt, bryr jeg meg lite om. Han er en bra kar, selv om han ikke liker meg noe særlig på isen, sier storebror Christian Saxrud, som legger til at for han blir ikke kampene mot Storhamar sett på som hatoppgjør.
- Men jeg er klar for å gjøre det jeg kan for at Lillehammer skal vinne, sier han.

Tror Koenig avgjør

Pål Johnsen er selvsagt klar på at Storhamar skal vinne til slutt. han mener det er flere grunnet til at det skal skje.
- Jeg tror ikke jeg har noen tøffere kvartfinaler før enn det som kommer nå, men jeg tror vi har en liten fordel med en ekstra hjemmekamp. Vi har også fått med oss poeng i de kampene vi har vært dårlige mot Lillehammer denne sesongen. Dessuten har vi den beste målvakten i Trevor Koenig. Jo, det skal bli ekstra deilig å slå ut akkurat Lillehammer, sier Storhamar-kaptein Pål Johnsen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke