20. jun
SAVNER KUTT: Ishockeypresident Gerhard Nilsen (t.v.) savner kostnadskutt i Storhamar Dragons. Her sammen med Stein Onsrud.FOTO: Henning Rugsveen
 
Slakter Storhamars vilje til kostnadskutt
Ishockeypresident Gerhard Nilsen mener Storhamar Dragons har nedprioritert kostnadskutt, og at inntrykket er at de samtidig har gitt gass sportslig.

Publisert: 19.nov.2013 04:13
Oppdatert: -

Storhamar har forverret sin økonomiske situasjon med 2,5 millioner kroner i 2013. Et klart krav fra Norges Ishockeyforbund for å unngå sanksjoner, var at det måtte foretas kostnadskutt hvis de ikke klarte inntektsbudsjettet.
Fredag kom meldingen om 15 minuspoeng.
- Vi har ikke sett noen vilje til kostnadskutt. De har nedprioritert kostnadssida. Utenfra ser det ut til at de har gitt gass sportslig. Hvis vi ser på Tønsberg, så kutter de der de kan kutte, nemlig i spillerlønninger, sier Gerhard Nilsen, som har lang fartstid i Vestfold-klubben.

LES:- Skulle kanskje ikke hatt lisens

Vil skjerme sporten

Styreleder i Storhamar Dragons AS, Stein Onsrud, kommenterer det slik:
- Vi har kuttet lønnskostnader i administrasjonen og spart omtrent 500.000 kroner fra juni til nå. Det er snart ikke noe mer å kutte. Mye skjer på dugnad, sier Onsrud, og fortsetter:
- Vi prøver å skjerme sporten fordi vi mener at vegen ut for oss er å levere på sport. Men vi sparer på alt annet. Nå skal vi bruke denne uka til å vise forbundet regnestykket på blant annet sport. Vi skal ha en grundig evaluering av alt, og skal bruke mye tid på å dokumentere hvordan situasjonen virkelig er.

Bak på sponsorinntekter

- Brukes det mer på spillerlønninger nå sammenlignet med forrige sesong?
- Nei, det er det samme. På all spillerfinansiering har vi fått god ekstern hjelp.
Onsrud forklarer forverringen på 2,5 millioner kroner slik:
- Vi ligger en drøy million kroner bak sponsorbudsjettet. I tillegg har vi salg av hallnavnet som er budsjettert med 1,2 millioner kroner. Vi hadde et katastrofalt første halvår som vi drar med oss, sier Stein Onsrud.
I tillegg håpet de å få inn 1,5 millioner kroner i aksjesalg, men per 28. oktober var det kun tegnet aksjer for i overkant av 100.000 kroner.
Storhamar jobber med å lande en markedsmedarbeider, og etter det HA-sporten erfarer vil de ha Svein Skarpmo, med lang fartstid i Nybergsund Fotball.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke