15. des
ORIENTERING: Storhamar Dragons orienterte om hvordan klubben skal gå videre på et møte i går. Fra venstre: Erik Kristiansen, Tore Tomter, Truls Røise, Stein Onsrud, Bjørn Danielsen, Njål Berge ogHelge Høgsveen.Foto: Rune Steen Hansen
 
Sletter gjeld og får blanke ark
Fattige fettere AS skyter inn tre millioner kroner i Storhamar Dragons til sletting av gjeld. I tillegg spares det enda mer gjennom permitteringer.

Publisert: 29.apr.2014 04.00
Oppdatert: 29.apr.2014 07.23

I banklokalene til Sparebanken Hedmark ble prosjektet «Blanke ark» lagt fram i går. Der går det fram at styret i Storhamar Dragons nå gis en mulighet til å bli gjeldfrie før neste sesong.

Under visse betingelser.

Og betingelsene er det Fattige fettere AS som stiller. Talspersonene for Fattige fettere i går var Truls Røise og Njål Berge som begge har engasjert seg i forhold Storhamar Dragons gjennom prosjektet Power Play Club. I går gikk begge to også inn i styret i Storhamar Dragons

- Målet med prosjektet er å gjøre Storhamar Dragons til hele Hamars hockey, en kilde til stolthet for hele regionen og et mønsterbruk i norsk idrett. Det er et absolutt krav om at framover skal driften baseres på etterskuddsøkonomi og sterkere satsing på utvikling av egne spillere, sier Røise.

Han ble supplert av Njål Berge som flere ganger har snakket om sitt forhold til Hamar-idretten gjennom diverse foredrag.

- Det er ikke lov til å bruke penger fra sponsoravtalene som ikke er signert. Klubben skal ikke drives like bra som alle andre. Den skal drives bedre enn alle andre, sier Berge.

2,5 mill. i gjeld

I tillegg til Berge og Røise, redegjorde både daglig leder Erik Kristiansen og styreleder Stein Onsrud for den økonomiske situasjonen for klubben akkurat nå til de rundt 20 samarbeidspartnerne som var med på møtet.

Litt seinere på ettermiddagen fikk spillerne og de øvrig ansatte den samme informasjonen.

- 31.12 2013 hadde vi fortsatt en negativ egenkapital på 6,1 millioner kroner, mens kortsiktig og langsiktig gjeld var på 3,7 millioner. Etter første kvartal 2014, hvor vi gikk overskudd med 1,2 millioner kroner, er negativ egenkapital på 4,9 millioner kroner. Kortsiktig og langsiktig gjeld er på 2,5 millioner kroner, sa Onsrud.

For Berge og Røise er det ekstra viktig at disse tallene fra nå alltid er synlige, som alt annet i klubben.

- Det skal være hundre prosent åpenhet rundt alt. Det finnes ingen grunn til å holde noe hemmelig. Alle samarbeidspartnere vil få kopi av rapportene som blir sendt til forbundet. Det er fortsatt en alvorlig situasjon for klubben, understreket Berge.

Lisens i slutten av mai

Klubben venter nemlig fortsatt på om den får innvilget lisens som følge av de økonomiske problemene klubben har stått i.

Etter det HA-sporten forstår, har Storhamar Dragons likevel fått gode signaler på at dette går i orden.

- Lisens innvilges mest sannsynlig 29. mai dersom kortsiktig gjeld slettes og klubben kan dokumentere solid arbeidskapital for neste sesong. Vi vil likevel fortsatt være under skjerpet overvåking, sier Bjørn Danielsen som er styreleder for Storhamar Elite.

Kristiansen permitteres

Det betyr at Dragons ser seg tvunget til å spare ytterligere kostnader i tiden som kommer.

Det blir varslet om permitteringer i administrasjonen. Daglig leder Erik Kristiansen er blant dem som blir permittert. Han skal nå gå over i en svært lavt lønnet posisjon for å holde orden på dugnadsarbeidet som det nå legges opp til.

Det er også opplagt at de sportslige ambisjonene ikke blir like høye som det tidligere er blitt signalisert.

- Det å komme til en semifinalen er ingen selvfølge. Vålerenga har en billigere avtale med Oslo kommune enn vi har her Hamar, og de har et større rekrutteringsområde å hente spillere fra. Stavanger betaler ingenting. Sparta satser stort, og Lillehammer har helt andre måter å tenke på enn oss. Vi mener dette er måten å gjøre det på nå. Det er bedre enn å legge klubben i brakk, var budskapet fra Røise og Berge i går.

P.S. Prosjektgruppa «Blanke ark» har bestått av Njål Berge og Truls Røise fra Power Play Club, daglig leder Erik Kristiansen, Bjørn Danielsen (styreleder for elite), Sjur Rakstad Larsen (sport), Bjørn Kjelsrud (økonomi) og styreleder Stein Onsrud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke