12. des
Startet Showet: Joakim Jensen scoret nok en gang et viktig mål for Dragons. Før kampen mot Sparta lå både han og Eirik Skadsdammen på topp-10-lista over poengplukkere i eliteserien. De var de eneste på lista med norsk pass, uten at det har kvalifisert til plass på landslaget.Foto: Fredrik Hubred Hagen
 
Slettet fem millioner i gjeld
Storhamar Dragons er så absolutt i flytsonen på isen. Lørdag kveld ble Sparta rundspilt helt hjem til Sarpsborg med 1-4 i bagasjen.

Publisert: 08.des.2014 04.00
Oppdatert: 08.des.2014 09.15

Men også utenfor isen går det Dragons veg om dagen: I løpet av ett snaut år har klubben, ifølge daglig leder Njål Berge, kvittet seg med over fem millioner kroner i gjeld. Det betyr at Berge & co. tar sikte på å stå igjen med kun én million kroner 1. april, da pengene som skal danne budsjettet for neste år, skal være på bordet.

- Hvis vi kjører videre med én million i gjeld, slipper vi unna en likviditetskrise som vil melde seg i februar mars, om vi fortsetter å nedbetale gjeld i samme tempo som nå, sier Berge før han fortsetter:

- Fra sist vår har vi satt av 250.000 - 300.000 kroner til gjeldsnedbetaling per måned. Dette har vi klart ved hjelp av et bidrag på tre millioner kroner fra Fattige Fettere og innsparinger på alle bauger og kanter. Vi har kuttet alle kostnader som ikke er sportslig relatert. Vi har et billigere lag i år enn i fjor. Vi har lavere utstyrsbudsjetter. Gutta bruker utstyret lengre og har ellers bidratt på en utrolig måte. Vi har kvitta oss med alle småutgifter og vurdert hver eneste utgift og avslått det aller meste fra innkjøp av viskelær til tape for spillerne. Vi har innført tak på lønninger og blitt møtt med positivitet fra alle hold. Ikke én eneste sjel har sutret over en supertrang økonomi, sier Berge som også bidrar:

Fortsatt økonomifokus

Den daglige lederen lager nemlig kampprogrammene som Kim Skogheim trykker gratis i regi av sitt firma, etter prinsippet om at alle monner drar.

- I tillegg jobber vi med å finne nye måter å tjene penger på, fortsetter Berge og nevner et seminar som klubben skal arrangere i februar neste år. Alle inntekter går til Dragons. Vi håper også å kunne arrangere noen flere dugnader og også dra litt mer ut av sponsormarkedet og til og med skaffe oss enda flere sponsorer til neste år, sier Berge som avkrefter at klubben begynner å bli velstående:

- Nei, vi holde fokus på økonomien i mange år framover og slett ikke bruke penger vi ikke har, sier en nøktern daglig leder.Like nøktern var mannen som åpnet scoringskalaset mot Sparta i Hamar OL-Amfi lørdag kveld.

Jensen startet

Joakim Jensen er sammen med rekkekamerat Eirik Skadsdammen, de eneste spillerne med norsk pass som lå blant topp-10 på poengplukkerlista til ishockeyforbundet. Men verken lørdagens scoring, eller plasseringen på poengplukkerlista kvalifiserer han til spill med flagget på brystet.

- Landslaget ofrer jeg ikke en tanke. Jeg hadde nok ikke sagt nei til å bli tatt ut, men hvis jeg ikke blir funnet god nok, er det helt greit, sier Jensen.

Så greit var det Joakim Jensen at han la grunnlaget for en overkjørsel av Sparta. Et viktig, tidlig mål ga gutta roen og tilskuerne troen. Da var mye gjort.

- Jeg synes vi hadde grei kontroll. De måtte jo ha overtallsspill for å få skudd på mål. I fem mot fem kom de gjerne en og en mot oss. De fikk det vanskelig mot vårt godt organiserte forsvar. Til sjuende og sist kontrollerte vi ut, sa Jensen som syntes Sparta laget en uverdig avslutning på kampen. Se annen sak.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MOT ØKONOMISK trygghet: Daglig leder i Storhamar Dragons Njål Berge er én av dem som har jobbet med å betale ned klubbens gjeld.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke