18. aug
PÅ SIDELINJEN: Pål Johnsen har lagt skøytene på hylla, og har gått over til rollen som engasjert assistenttrener. FOTO: Fredrik Hubred Hagen
 
Slik kan Johnsen løfte Storhamar
Pål Johnsen (39) mener seieren på Jordal Amfi betyr mange, ferske liter på energitanken, og utrolig viktig sjøltillit til alle.

Publisert: 15.okt.2015 09:55
Oppdatert: 15.okt.2015 10:03

Seieren mot Vålerenga på Jordal Amfi tirsdag kveld kom etter en litt treg periode i serien.

I garderoben etter kampen var det veldig mye lettelse blandet inn i seiersrop og svettelukt.

– Det var ingen sexy seier, men det var en viktig seier. Dette betyr påfyll av energi. Det er veldig stor forskjell på seier og tap. Denne seieren gir viktig sjøltillit, og det er mye lettere å komme på neste trening, og jobbe videre mot neste mål – for alle, sier assistenttreneren, og fortsetter:

Viktig spillererfaring

– Det er mangel på sjøltillit det har gått på, og sjøltillit er ferskvare. Det går an å miste sjøltillit som trener også. Det kan bli litt grubling, og jeg evaluerer meg sjøl hele vegen. Denne oppturen gir viktig sjøltillit for oss trenere også.

Pål Johnsen har vært med på flere slike tunge perioder som spiller.

– Jeg har god nytte av at jeg har spilt sjøl i mange sesonger. Slike perioder kommer i løpet av en lang sesong. Det ble som nevnt mangel på sjøltillit, og det så sløvt og passivt ut. Gutta ble defensive i hodet, passive uten puck, og aggressiviteten forsvant. I stedet for å angripe blir du redd for å tape. Spillerne blir redde for å gjøre feil, tenker konsekvenser og blir feige. Det er klassisk. Det gikk ikke på innsats, sier Pål Johnsen.

CHL som bonus

Johnsen ga bevisst mye ros til spillerne i den tunge serieperioden.

– I slike perioder er det viktig å være ekstremt positiv. Når det går bra går det an å være litt tøffere. Dette er psykologi.

I Champions Hockey League har Storhamar imponert veldig mange.

– I CHL har vi ikke noe å tape. Det er ren bonus, sier Pål Johnsen, og fortsetter med det å takle presset:

– Forrige sesong var det ingen store forventninger til oss. Det er lenge siden forventningene lå der.Nå er vi tippet som et topplag, og dette må vi lære oss. Det handler om den klassiske setningen om å fokusere på arbeidsoppgaver, på hva vi skal gjøre, og prøve å stenge det andre ute.

Assistenttreneren var imponert over viljen og tælen de blågule markedsførte på Jordal tirsdag kveld.

– Jeg så flere gode tendenser. Flere spillere tok ansvar, og gikk foran for å vinne kampen. Nå skal vi jobbe videre – med mer energi, sier Pål Johnsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke