27. jun
BOM: Joakim Jensen og Storhamar slet fælt med å få pucken i mål mot Stavanger. Her misbrukes en gedigen sjansen.
 
Sløste i overtall
Stavanger - Storhamar 3-1 Storhamar fikk muligheten til å ta kontroll over kampen i gave, i form av åtte minutter med en mann mer på isen i 1. periode. Men dragene tok ikke vare på den, og ble i stedet statister da Shawn Collymore stjal showet.

Publisert: 26.jan.2009 05:30
Oppdatert: -
STAVANGER: Joakim Jensen startet sesongen med å bøtte inn mål. Over halvparten av dem kom i overtall.

Men i det siste har Storhamar slitt mer med sitt overtallsspill, selv om Pål Johnsen utnyttet en sånn mulighet mot Lillehammer.
- Jeg sjekket faktisk statistikken rett før kampen. Vi var fjerde dårligst i overtall, og nest dårligst i undertall av alle lagene i serien, sier Joakim Jensen.

Viktig i sluttspillet
På fire gylne muligheter med en mann mer på isen bare i 1. periode, skapte Storhamar bare småfarligheter.

- Det er for dårlig. Vi må sette minst en puck i mål på så mange minutter, sier Jensen.
Han mener først og fremst at det må komme flere skudd på mål.
- Vi visste at Stavanger er aggressive i den delen av spillet. Da må vi få til en avløsende pasning, som skaper litt rom. Men i dag kom vi ikke nok inn i sonen deres engang. Det er for dumt når vi er en mann mer. Vi kan ikke skylde på utur hver gang det går dårlig, heller, mener Jensen.
Med sluttspillet stadig nærmere, mener toppscoreren at over- og undertallsspillet må bedres fort.
- I sluttspillet blir det enda viktigere. Da legger dommerne ofte lista litt høyere, så sjansene er færre. Og vi må avgjøre hver match der og da, hvis ikke blir det tidlig sommerferie. Det er ikke noe gøy, når det fortsatt er tre meter snø i Hamar. Da blir det lenge til golfsesongen.

Jobber med plan B
Over- og undertallsspillet har vært preget av at Lars Løkken Østli, Eerikki Koivu og Pål Johnsen, som alle er viktige i disse situasjonene, har vært skadet.

- Nå er alle våre brikker tilbake. Det vil kanskje ta litt tid med rytmen, men vi må samtidig våge å kreve mer. Vi har et ansvar alle sammen, sier trener Torbjørn Orskaug.
Han mener det må jobbes mer med en plan B i overtall.
- Vi har en plan A, og må jobbe med den. Men vi må også være klare for motstandernes mottrekk og ha en plan B klar. Der må vi bare stikke fingeren i jorda, sier Orskaug.
- Men resultatet er ikke avskrekkende. Det at vi er så skuffet over effektiviteten og at vi føler vi har mer å gå på defensivt, viser at vi har muligheter.

Collymore, more, more
I tillegg til at de ikke evnet å ta vare på gratismulighetene i overtall, ga Storhamar bort to enkle mål.

Shawn Collymore hadde ingen planer om å være behjelpelig med dragenes ønske om å bryte Stavangers rekke på 17 strake hjemmekamper uten tap.
- Vi gir bort det andre og det tredje. Stavanger var litt tøffere foran begge målene, mener Orskaug.
Collymore, som har vært lenge ute med skade, spiller for ny kontrakt i oljebyen. Han ga klare signaler om at han har noe å fare med mot Storhamar.
- Det var en tøff kamp, og vi var litt nervøse for at Storhamar skulle få 3-2. Men André Lysenstøen var viktig for oss på deres største sjanser, sier Shawn Collymore, som oppsummerer målene sine sånn:
- Det første kom på en kontring, og jeg fikk kjempet den inn. På de to siste var det vel litt markeringssvikt. Jeg husker jeg var overrasket over hvor mye tid og rom jeg fikk, sier Collymore.
Han tror likevel Storhamar kan bli å regne med i sluttspillet.
- De har fått tilbake en del nøkkelspillere fra skade, og seieren mot Lillehammer sist viser at de er et godt lag. Hvor man ligger på tabellen, spiller ingen rolle når sluttspillet starter.
P.S. Storhamars mål ble scoret av Antti Hildèn, da dragene fikk spille fire minutter i overtall på stillingen 3-0.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke