20. jun
 
Sluttspill- historikk
Her er fakta fra de siste sluttspillkampene mellom Storhamar og Sparta.

Publisert: 12.mar.2009 08:15
Oppdatert: -

Semifinale 2000: Storhamar - Sparta 3-0 (best av fem)

Et Storhamar i sluttspill-modus gjorde kort prosess med Sparta på veien mot NM-gull nummer fire. En jevnspilt åpningskamp i Hamar OL-Amfi endte med 5-3-seier til dragene og resten var grei skuring. 2-0 i Sarpsborg i kamp to flatterte hjemmelaget, og i den tredje og avgjørende matchen ble det Pål Johnsen-show. Johnsens hattrick la grunnlaget til en fin 5-1-seier og avansement til finalen, hvor Vålerenga ble slått 3-1.
Kvartfinale 2002: Storhamar - Sparta 2-0 (best av tre) Etter å ha endt på tredjeplass i serien, måtte Storhamar ut i kvartfinalespill mot Sparta. På grunn av junior-VM i kunstløp på Hamar, måtte Storhamar spille den første hjemmekampen på Gjøvik,en kamp som skulle bli legendarisk. Henrik Petterssons hattrick la grunnlaget for en 4-2-seier, men kampen blir nok mest husket for de fem matchstraffene som ble utdelt og et annullert Sparta-mål som ville betydd 3-3. En Sparta-spillers angrep på Ole Eskild Dahlstrøm sekunder før slutt, glemmes heller ikke så lett. Returkampen i Sarpsborg var høyst ukontroversiell og Storhamar avanserte etter enflott 7-1-seier. Litt senere på våren spilte Dragons finale mot Frisk hvor Dragons tapte 1-0 i den femte og avgjørende kampen. Storhamar slo for øvrig ut VIF i semifinalen.
Kvartfinale 2005: Storhamar - Sparta 3-1 (best av fem) I lock-out-sesongen møttes de to lagene i kvartfinalen på ny. Sarpingene knep den første kampen 2-1 på egen is, etter en jevnspilt batalje, men så rykket Storhamar. De to påfølgende hjemmekampene ble vunnet 4-0 og 5-1, og dragene hadde staket ut kursen mot semifinale. Kamp fire ble en merkelig forestilling hvor lagene matchet hverandre jevnt i Sparta Amfi, men Storhamar var veldig effektive, og vant til slutt hele 7-0. I neste runde ble Trondheim for sterke for Storhamar, Dragons røk ut etter tre strake tap.
(Kilde: dragons.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke