18. aug
BRED STALL: Aleksander Smirnov tegner og forklarer foran den første treningskampen. Martin Blakseth Huse (f.v.), Jacob Berglund, Martin Rønnild og Jørgen Langdalen følger med.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Smirnov lover unggutta sjanser
Aleksander Smirnov håper unggutta fortsetter utviklingen, og forteller at de vil få sjansen, selv om stallen er bredere enn på flere sesonger.

Publisert: 13.aug.2015 08:41
Oppdatert: 13.aug.2015 08:47

Storhamar-treneren er godt fornøyd med at det er stor konkurranse om plassene nå. Han vil følge utviklingen til hver enkelt spiller tett, fra dag til dag.

– Fortsetter unggutta å jobbe knallhardt vil de få sjansen. Det er ingen spillere som har faste plasser i dette laget. Noen må kanskje være litt tålmodige, og det er viktig å ikke deppe, men jobbe videre. Plutselig kommer sjansen, sier Aleksander Smirnov.

Fire femmere

Han ser for seg å bruke fire fulle femmere denne sesongen.

– Det er mange kamper. Vi kan ende med over 70 kamper når sesongen er ferdig. Det blir en tøff sesong. Da er det viktig å styre belastningen. Nå har jeg muligheten til å hvile noen spillere i noen kamper. Småskadde spillere kan stå over en kamp eller to. Vi har folk å sette inn. Den brede stallen gir mange flere muligheter, sier russeren, og fortsetter:

– Det handler om å trene bra og utvikle seg, for alle.

De yngste gutta har også muligheten til å spille kamper på U20-laget, som har Tommy Marthinsen som trener.

– Jeg jobber tett med Tommy. Det handler om prestasjoner på U20-laget også.

Imponert over Langdalen

Jørgen Langdalen, Vetle Lindstad, Anders Gulliksen (løpere), Simen Løvhaug Hansen og Stein André Økelsrud Hagen (backer) fikk alle spilletid på A-laget forrige sesong, i tillegg til de mer etablerte unggutta som Martin Gran og Magnus Eikrem Haugen.

– Jørgen har imponert meg i sesongoppkjøringen. Han har tatt flere steg, sier russeren.

Jørgen Langdalen lar seg ikke stresse av den brede stallen.

– Alle vil jo spille. Tøff konkurranse motiverer meg ekstra. Sasja og Pål (Johnsen) er flinke til å gi tilbakemeldinger, og følge opp. Det er også veldig motiverende, sier Jørgen Langdalen, som føler seg i bra slag.

– Det har vært tøffere trening i sommer enn i fjor. Det, og en bredere stall, er de største forskjellene. Forrige sesong jobbet jeg 100 prosent. Det fungerte ikke topp. Jeg var mye sliten. Nå jobber jeg 60 prosent, og har bedre muligheter til restitusjon. Jeg merker at formen er bedre nå enn for ett år siden, sier Langdalen, som er med i troppen som møter Vålerenga i den første treningskampen i kveld.

Vetle Lindstad sliter med en ankel og står over.

Fire femmere

Aleksander Smirnov innrømmer at han er spent foran den første treningskampen.

– Det blir spennende å se de nye spillerne i kamp. Vi har mye fart i laget nå. Vi møter Vålerenga og Lørenskog denne uka, og det vil gi oss svar på hva som er bra og hva vi må jobbe mer med.

Dette er rekkene i kveld: Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen–Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Alexander Reichenberg–Magnus Lindahl, Mikael Zettergren, Martin Gran–Martin Rønnild, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten. Jørgen Langdalen er ekstra ving.

Backpar: Patrik Bäärnhielm, Scott Hotham–Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen–Lars Løkken Østli, Christian Bull–Erik de la Rose, Andreas Øksnes.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke