15. des
KLARE PLANER: Trenerduoen Aleksander Smirnov (t.v.) og Anders Kolbuholen føler seg godt forberedt. I kveld spilles den første semifinalen i Hamar OL-Amfi.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Smirnovs duellsterke seiersplan
Duellspillet var en suksessfaktor mot Sparta i seriespillet. Det er ett av punktene i Aleksander Smirnovs semifinaleplan.

Publisert: 20.mar.2015 09.01
Oppdatert: 20.mar.2015 09.13

Storhamar slo Sparta i alle fem kampene i serien. Aleksander Smirnov ser at det kan gi laget hans litt ekstra sjøltillit inn i semifinalene, men han er veldig klar på at det er blanke ark nå.

– Vi må glemme det, legge det vekk. Nå starter vi på null. Vi må tenke på oss sjøl, og være best mulig forberedt, sier Smirnov.

Sammen med assistent Anders Kolbuholen har russeren en plan som de vil at spillerne skal følge.

Ikke la seg provosere

Her er de viktigste punktene i planen:

Fysisk spill: – Vi vant mange dueller, nærkamper i seriekampene mot Sparta, som spiller veldig fysisk. Vi tok utfordringen på en veldig bra måte, og det fysiske spillet er en av flere nøkler til suksess igjen, sier Smirnov Disiplin: – Det blir viktigere enn noen gang denne sesongen. Sparta-spillerne vil helt sikkert prøve å provosere. Da må vi vise disiplin og ha kalde hoder. Vi må unngå unødvendige utvisninger. Over- og undertallsspill er alltid viktig, spesielt i sluttspillet.Spille smart: – Vi må være tålmodige, ta kloke valg. Når det enkleste er best, må vi velge det. Vi må se an situasjonene, lese spillet, sier Aleksander Smirnov.

Lag med stor L

Lagmoral: – Alle må sette laget foran seg sjøl. Vi må framstå som et lag med stor L. Alle må gi 100 prosent, gutta må stå sammen. Vi har vært gode på disse tingene denne sesongen. Nå skal vi fortsette.

Ta drittjobbene: – Med det mener jeg først og fremst jobben uten puck. Det som kanskje ikke synes så godt for den vanlige tilskuer, men som er utrolig viktig for laget. Å våge: – Ta sjansene når de kommer. Det å være offensive i hodet. Vi må prøve når mulighetene dukker opp, sier Aleksander Smirnov.

– Engelage er best

– Er Sparta best offensivt eller defensivt?

– De er best på løpersiden. Vi må se opp for spillere som Henrik Malmström og Dion Knelsen. Sparta har gode, kreative løpere.

– Hva med keeperduellen?

– Det er to forskjellige keepertyper, men Andrew Engelage er bedre enn Tommy Johansen. Engelage er mer stabil. Han har vist veldig god form i det siste, sier Aleksander Smirnov.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke