20. jun
DEN GANG DA: Her er Ruben Smith avbildet under en hjemmekamp mot Frisk Asker i 2007.
FOTO: Arve Blystad
 
- Hadde aldri vært der jeg er i dag uten Storhamar
I dag er det ti år siden Ruben Smith debuterte i eliteserien. Den gangen spilte Stavanger-gutten for Storhamar.

Publisert: 19.jan.2016 13:16
Oppdatert: 19.jan.2016 14:15

I dag er det ti år siden Ruben Smtih debuterte i eliteserien. Den gang spilte han for Storhamar. Motstanderen var Lillehammer.

Les Rubens blogg her!

Ruben Smith kom til Hamar og Storhamar som 16-åring, og han ble NM-mester, landslagskeeper og sluttspillets mest verdifulle spiller i løpet av sine år i gult og blått.

takker orskaug

Smith bodde i Hamar fra 2003 til 2010, og han har mange gode ord å si om sin gamle hjemby.

- Jeg lærte veldig mye i løpet av den tiden jeg var i Storhamar. Jeg lærte hvordan jeg skulle trene, og jeg fikk god erfaring med mange kamper og mye tillit. Torbjørn Orskaug var i systemet der, og han var viktig for meg. Jeg hadde aldri kommet så langt som jeg har gjort uten tiden min i Storhamar, sier Smith, som setter NM-gullet mot Frisk Asker i  2008 høyt på listen over de største tingene han har vært med på.

- Den bøtta var veldig spesiell. Vi kom på fjerdeplass i serien, og vi slo nedenfra og opp i sluttspillet. Vi var ikke favoritter, men vi gikk hele veien og vant til slutt. Vi avgjorde i sudden death foran et fullsatt Hamar OL-Amfi, og det var veldig spesielt. Den første bøtta er selvfølgelig litt ekstra spesiell for meg, sier han.

snudde nedturen

Stavanger-gutten forlot Storhamar for Rosenborg etter en vanskelig 2009/10-sesong, og verre skulle det bli for ham. Midtveis i sesongen fikk han sparken i Rosenborg etter en krangel med treneren. Smith gikk en uviss hockey-fremtid i møte, men så fikk han muligheten til å redde karrieren hjemme i Stavanger.

- Jeg fikk komme tilbake, og det var utrolig deilig å vinne gull her. Da følte jeg at jeg fikk revansje for alt som skjedde i Trondheim.

klar for kamp

Sist sesong var Smith med på å slå Storhamar i en ellevill seriefinale, der Stavanger trakk det lengste strået i kamp sju.

- Vi var favoritter til å vinne, alt presset lå på oss. Vi klarte det i kamp sju, og det var veldig morsomt, sier Smith, som gleder seg til kveldens kamp.

- Storhamar har spilt bedre den siste tiden. De har et bra lag, og nå virker det som de har fått satt laget sitt bedre. Men vi har et utrolig godt lag, og vi skal slå alle. Klarer vi å spille på topp, så skal vi være et vanskelig lag å slå, sier han.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke