18. aug
TRIVES SOM BACK: Simen Saxrud trives som Lillehammer-back, og gleder seg til kveldens 4. kvartfinale mot gamle klubben Storhamar.
 
Smithurst har backløsningen
Michael Smithurst hadde en helt klar plan til Storhamar-backene og resten av laget på trening i går ettermiddag: Enklere og kvikkere pasninger. Mer justering tror han ikke skal til.

Publisert: 08.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Før sesongen var mange kritisk til Storhamars backer, og pekte på det som lagets svakhet.
Backansvarlig Michael Smithurst har fått sving å det defensive i vinter, og i serien var det bare Sparta (96), Vålerenga (94) og Storhamar (98) som ikke slapp inn mer enn 100 mål.
Søndag var det imidlertid rufsete og usikkert.
På trening i går tok Smithurst og Peter Johansson en prat i garderoben:

Levere tidlig, skape rytme

- Før det første må vi ha fokus på å spille som en hel femmer, slik at vi får rytme. Det handler om at backene må levere tidligere og slå enklere pass, slik vi gjorde i serien. Jobben til backene er å gi pucken til de medspillerne som skal forvalte den offensivt, og så fylle på, sier den tidligere back-kjempen.
Han innrømmer at det ikke ble slik søndag, da Dragons tapte 2-5. Det gjorde spillet oppstykket, og Lillehammer skapte mange brudd og overganger.
- Vi kan ikke spille på oss en usikkerhet på offensiv blå eller på vei ut av egen sone. Vi må finne første medspiller, og slå det enkle passet.

Rollespillere

Storhamar har startet alle kampene i sluttspillet med sju rullerende backer. Smithurst tror ikke det svekker laget i forhold til å spille med seks backer.
- Jeg forsøker å spille med det backparet som har trent med de offensive rekkene, og så bytter vi på den som spiller med den sjuende backen, og som utfyller dennes kvaliteter best. Selvfølgelig blir det litt rokeringer når det er mye undertall og overtall, men det fungerer bra så lenge rollene er bestemt.
Jimmy Andersson har spilt godt i sluttspillet som sjuende back så langt, og kan ifølge assistenttreneren få «et opprykk» til kveldens kvartfinale.

Mer kynisk topping

I de to siste kampene har trenerne gått ned på seks backer, og her er de kyniske:
- I serien rullet vi på med alle og utviklet spillere, og alle backene har gjort framskritt, men i sluttspillet er konsekvensene litt større, og her tar vi ut den som vi føler minst har dagen, og så håper vi at de andre har dagen, spøker Smithurst.
Han føler ikke at Lillehammer var mer tent i søndagens kamp, men at den første scoringen i kampen, og så ledelse 3-2 ga enormt med energi.
- Likevel synes jeg vi førte store deler av kampen, og det er utrolig at vi ikke scorer flere mål.

Gir nok energi

Lars Løkken Østli synes ikke det er noe problem å spille med sju backer. Han synes det bidrar til å orke hele kamper:
- Jeg synes det er en større fordel med sju backer for å spare energi, enn å spille med seks og ha en på benken. Alle vet hva de skal gjøre, og vi har stort sett de samme defensive avtalene i hele laget, sier Løkken Østli.
Han deppet ikke altfor lenge etter tapet søndag:
- Sola har stått opp i dag, også. Vi skal ikke grave oss ned sjøl om vi gjorde en så som så kamp, så lenge vi vet hva vi skal endre på, og vet at vi kan endre på det.

Liker presset

Etter å ha blitt hentet hjem fra Sverige i januar, og som etablert spiller på landslaget, føler han et visst press på å skulle være en lederskikkelse i klubbdrakt.
- Jeg hører jo at noen har store forventninger, men det er derfor jeg trener og spiller hockey: For å få sånne kamper med nerver, spenning og trøkk. Det virket nesten som vi ville for mye søndag, samtidig som de fikk et par enkle scoringer. Vi fikk ingenting av dem, og sånn må vi spille i Kristins Hall tirsdag. Ikke gi bort noe.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke