20. jun
OPPFØLGING: Det ligger an til at Ruben Smith (bildet) og Daniel Wälitalo får hjelp fra Sverige. Per i dag har ikke Dragons egen målvakttrener.
 
Søker hjelp i Sverige
Storhamar Dragons har ikke egen målvakttrener. Nå jobbes det med innleid hjelp fra Per-Erik Alcén i svenske Brynäs.

Publisert: 03.sep.2009 05:06
Oppdatert: -
HAMAR: Det var Torbjørn Orskaug som jobbet med målvaktene i Dragons.

Men Orskaug har sluttet i klubben.
Etter det HA-sporten erfarer var Geir Østberg en mulig kandidat til målvakttrenerjobben, men nå skal han spille for Comet.

God kontakt
- Per i dag har vi ikke målvakttrener i det daglige, sier daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen, som bekrefter at det jobbes med Per-Erik Alcén.

Ruben Smith har god kontakt med den svenske målvakttreneren, og var på besøk der i uke 31.
- Det blir ikke så omfattende som med Torbjørn, men Pekka er en bra mann med mye kunnskap. Det er snakk om at han kommer hit en gang før jul og en gang etter jul. Det er viktig med tilbakemeldinger, det å vite hvor en står, sier Smith, og fortsetter:
- Rune Gulliksen bruker en del av de øvelsene vi hadde med Torbjørn, men det beste hadde selvfølgelig vært å ha en målvakttrener der hele tiden. Men slik er det ikke. Det er mer opp til oss sjøl nå, sier Ruben Smith.

Må ha hjelp
Per-Erik Alcén bekrefter at han er aktuell som Dragons-hjelper, men svensken presiserer at han ikke har avklart alt med Brynäs ennå.

- Jeg har hatt kontakt med Ruben Smith en stund, og han var hos meg i uke 31, hvor vi jobbet sammen. Jeg er ansatt i Brynäs, og vi må få dette til å klaffe med det som skjer her. Tanken er å komme til Hamar. I tillegg ligger det an til en ordning hvor Storhamar sender videoer, og at jeg tar oppfølging per telefon. Vi får se om det løser seg, sier svensken, og legger til:
- Målvaktene må uansett ha hjelp. De kan ikke stå en hel sesong uten målvakttrener.

Savner Orskaug
Dragons-trener Rune Gulliksen kommenterer saken slik:

- Torbjørn Orskaug var en kjemperessurs, spesielt i forhold til den utviklingen Ruben Smith har hatt, og vi savner Torbjørn. Jeg klarer ikke å fylle skoene hans i forhold til målvakttrening, sier Gulliksen, og fortsetter:
- Dette er ingen god situasjon. Derfor jobber vi med andre løsninger, og jeg har tro på et opplegg med Alcén. Det er også Ruben fornøyd med. Vi må uansett gjøre det beste ut av det. Jeg bruker en del øvelser som Torbjørn kjørte, for å få kontinuitet på ting. Utfordringen er teknikk og detaljer, sier Gulliksen, som tar med seg spillerne til Jordal og treningskamp mot Vålerenga i kveld.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke