20. jun
 
Sparta-fansen nekter å reise hit
Sparta Praha spiller sin første hjemmekamp i gigantiske O2 Arena mot Storhamar fredag. Dit nekter en del av hjemmefansen å reise.

Publisert: 26.aug.2015 10:00
Oppdatert: 26.aug.2015 10:48

Ishockey har lange og stolte tradisjoner i Tsjekkia og ikke minst hos Storhamars første motstander i CHL, Sparta Praha.

– Foran denne sesongen besluttet eieren i klubben at vi skal spille hjemmekampene våre i moderne O2 Arena, forteller mediasjef Tomas Zetek.

Varsler bokott

Den nyheten har ikke blitt spesielt godt mottatt av lagets mest trofaste tilhengere.

– De som har fulgt laget i mange år vil at klubben fortsatt skal spille her i Tipsport Arena, sier Zetek somt ok imot HA-sporten under en av lagets treninger før CHL-kampene.

Den tradisjonsrike hallen har nå bli degradert til et sted hvor laget kun trener, ikke lenger spiller kamper.

– Som du ser er hallen slitt og ikke veldig moderne, sier mediasjefen som er spent på hvor mange av supporterne som faktisk vil boikotte laget når laget spiller sin første hjemmekamp i CHL.

Like spent er ikke taxi-sjåføren som kjører HA-sporten til hallen.

– Mange av supporterne drar ikke dit, siden Sparta Praha nå skal ha samme hjemmebane som rivalen Slavia Praha hadde før de rykket ned forrige sesong, forteller sjåføren.

Masse bråk

For tsjekkisk media har valg av hjemmearena også vært tema.

– Jeg tror en del av supporterne ikke kommer til å bli med laget til O2 Arena. Det er her i Tipsport Arena klubben og tradisjonene hører hjemme ifølge de som har fulgt laget i mange år, forklarer journalist Jakub Hlavac i iSport.cz.

Han følger laget tett og tror det kommer rundt 2.000 tilskuere til kampen mot Storhamar.

– Snittet i CHL i fjor lå på det samme. Supporterne må bli kjent med denne turneringen før de kommer på kampene, tror journalisten.

Imponert over Storhamar

Alle HA-sporten snakket med på Sparta Praha sin morgentrening er positivt overrasket over at det kommer 200 Storhamar-supportere til bortekampene i Praha.

– Kommer det såpass mange fra Norge, spør Adam Polasek, en back-kjempe på 191 cm og snaue 100 kilo som scoret mål mot Geneve-Servette lørdag (3-4 tap).

– De kommer til å få en flott opplevelse. Praha er en veldig fin by og de kommer til å se en veldig god hockeykamp. Jeg gleder meg allerede, sier Polasek.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Gleder seg: Adam Polasek gleder seg til å møte Storhamar.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke