24. jun
 
Sparte 1.500 kroner pr. kvartfinale med en hoveddommer i stedet for to...
Svensk hockey har en dommer i seriespillet og to i sluttspillet. De norske eliteserieklubbene ville ikke påta seg kostnadene denne sesongen.

Publisert: 12.mar.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Til hver eneste kamp i sluttspillet i ishockey er det en ekstra fjerdedommer på tribunen, i motsetning til i seriekampene.
For det får fjerdedommeren halv lønn av hoveddommeren; 1.500 kr pr. kvartfinale, 2.000 kr pr. semifinale og 2.750 kr. pr. finale.
Med andre ord sparte klubbene 1.500 kr for å ha én hoveddommer.

Alltid positive

For hele eliteserien var det snakk om ca. 50.000 kroner pr klubb, eller til sammen en halv million kroner.
- Vi er alltid positive til fire dommere, men når det er sagt er det ikke bare å starte med fire dommere i sluttspillet, og ikke ha det ellers. Det handler om å forholde seg til ting annerledes, og det må trenes på, sier dommeransvarlig Lars Olav Gaden i ishockeyforbundet.

Lik forståelse og kjemi

- Men er det ikke likevel bedre at begge hoveddommerne til stede er å isen og kan se mer?
- Jo, og derfor ønsker dommerne våre et todommersystem, men klubbene kunne ikke finne økonomi til det denne sesongen. For oss handler det også om å sette sammen rett par og team, med to dommere som har lik forståelse og god kjemi. De fleste land i A-VM-sammenheng har to hoveddommere i sine toppserier nå, også Danmark, og moderne hockey går mye raskere enn da det ble innført tre dommere for mane år siden, derfor håper vi på en ny diskusjon om dette, forklarer Gaden.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke