17. jul
FULL KRIG: Et basketak mellom Nathan Martz og Morten Ask utarter, og plutselig deltar nærmere 40 mann i krigen på Jordal-isen. Mikkel Torpen Hokstad
 
Speakeren ba spillerne om gå i garderoben
Martz og Ask hete da VIF slo Storhamar i hockeyklassikeren på Jordal.

Publisert: 02.feb.2014 18:24
Oppdatert: 31.mar.2014 18:44

Vålerenga-Storhamar 3-2:

Storhamar vant sesongens første møte mellom lagene på Jordal da Pål Johnsen avgjorde sekunder før slutt. Siden har Vålerenga slått Storhamar to ganger i Hamar OL-Amfi og en gang på Jordal. I sesongens femte møte mellom lagene var det Shampos mannskap som igjen stakk av med poengene.

1. periode var på ingen måte en for historiebøkene. Men Storhamar slo an tonen før det var spilt tre minutter da Vålerengas Eric Chouinard ble taklet og deiset i isen. Det oppsto litt gruff i etterkant, som seg hør og bør mellom to gamle rivaler i norsk hockey.

VIF tok ledelsen

Vålerenga hadde et ørlite initiatv i en jevnspilt 1. periode, og var da også det eneste laget som maktet å sette pucken i mål. Det skjedde etter 6,51 av åpningsperioden. VIF i overtall fikk bevegelse på Storhamar-spillerne og Stefan Espeland ved blålinjen fant backkolega Alexander Bonsaksen nede ved Storhamars målområde.

OL-uttatte Bonsaksen serverte Brendan Brooks som enkelt kunne styre inn 1-0 til hjemmelaget.

Vålerenga fikk muligheten til å doble ledelsen tre minutter senere da Mathias Trygg tok ned en vanskelig luftpasning og satte fart mot gjestenes keeper Tommy Johansen. Men Storhamar-keeperen var med på dragningen og reddet flott.

Perioden var en pen og pyntelig affære, selv om Nathan Martz og Daniel Sørvik begge måtte sette seg etter å ha gnidd hanskene i hverandres ansikt rundt midtveis i perioden.

Over i 2. periode var det Storhamar som klarte å legge et visst press på Espen «Shampo» Knutsens mannskap. Spesielt da Rune Gulliksens lag fikk sjansen i overtall rundt halvveis i perioden var det travelt rundt VIF-keeper Steffen Søberg.

Og da Vålerenga så ut til å ri av Stefan Espelands tominutters utvisning, trampet Lars Erik Hesbråten inn i sonen til VIF. Og med et velplassert slagskudd hamret han inn utligningen. Skuddet smalt inn via stolpen, helt oppe ved krysset.

Ga bort mål

Norges Ishockeyforbund har ilagt Storhamar en poengstraff for økonomisk rot, og Hamar-laget skal trekkes 15 poeng. Trenerduoen Michael Smitthurst og Jonas Norgren sluttet som trenere for den økonomisk pressede klubben ved Mjøsa.

Men hva som rørte seg under hjelmen til Storhamar-backen Adrian Saxrud Danielsen da han forsøkte å finte ut tre VIF-spillere, stillestående i egen sone, med fem minutter igjen av midtperioden, vites ikke. Men VIF-spillerne snappet pucken, og lagets poengkonge Sondre Olden satte pucken kontant i mål etter pasning fra Jonas Knutsen.

Dette var Oldens 53. poeng denne sesongen.

Storhamar fikk sjansen til å utligne da VIFs Morten Ask pådro seg to minutters utvisning for knetakling på Storhamar Nathan Martz. Knetaklinger er farlige, det kan fort føre til skader, og ingen spillere liker dette.

Speakeren tok grep

Og da periodesignalet lød på Jordal ville Martz bort å fortelle dette til Ask. Det endte med at begge lags spillere samlet seg i en amper ring ute på banen hvor Martz og Ask begge endte både uten hjelm og hansker. Men det utartet aldri noe slagsmål, selv om temperaturen var høy. Dommerne gikk i mellom fikk roet det hele.

Speakeren på Jordal, Knut Hoffsengen, gjorde sitt for å roe gemyttene da det kokte ute på isen lenge etter periodeslutt.

– Minner om at det er pause, da pleier man å gå i garderoben, lød meldingen over anlegget i hallen. Spillerne tok oppfordringen.

Martz og Ask fikk begge 2 + 2 minutters utvisninger for roughing.

Olden skadet

Over i 3. periode. Sondre Olden, som scoret VIFs andre mål, ble taklet i vantet etter seks minutters spill av de siste 20 minuttene. Han skadet seg og forsvant rett i garderoben. Det så ut til at det var skulderen til VIFs OL-klare spiller som fikk seg en trøkk. Olden skled av isen ved egen hjelp, men hadde tydleig vondt.

Storhamars Adrian Saxrud Danielsen fikk 5 minutter + videodømming, for takling bakfra.

Overtallet benyttet hjemmelaget til å øke ledelsen ytterligere. Morten Ask satte inn 3-1.

Men da de fleste på tribunene trodde kampen var over fikk Storhamar en redusering. Med snaut minuttet igjen å spille satte Pål Johnsen inn gjestenes andre mål.

Laget fra Hamar tok time-out, og valgte å ta ut keeper i jakt på utligningen. Men Vålerenga holdt unna og vant 3-2.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke