7. des
FRAMSKRITT: Eirik Salsten har sammen med de andre unggutta i tredjerekka imponert i de siste kampene. FOTO: HENNING RUGSVEEN.
 
Spiller for mer tillit og Patrick-premie
Etter U18-VM har Eirik Salsten (17) imponert for Stor-hamar. Nå spillerhan for å få trenerens fortsatte tillit og muligheten til å utvikle seg.

Publisert: 05.jan.2012 04.12
Oppdatert: -

17-åringen startet i 4. rekka denne sesongen. Et bytt nå og da, men uten at det var lett å få flyt i spillet med begrenset spilletid.
Før Eirik Salsten reiste på U18-VM i oktober gikk det gradvis bedre, men det er først etter VM at det har gått skikkelig bra.
- Jeg ble kanskje litt inspirert i VM. Jeg synes sjøl at det har gått kjempebra, og jeg har fått tillit, det er veldig morsomt.
Får fortjent sjanse
Salsten er en av klubbens egne unggutter som kanskje skal danne ryggraden i A-laget om noen år.
Mens noen tidligere trenere de siste årene ikke har vært like flinke til å gi juniorene muligheten til å utvikle seg, men har hatt mange i 4. rekka litt for lenge, slik at de har stagnert, har trener Michael Smithurst følgende filosofi med dagens økonomi og spillerstall:
- De spillerne som fortjener å få spille, får sjansen, det er ingen som har fast plass. Det er viktig å prestere både på trening og i kamper, og spillere som Børresen, Salsten og Mikkelsen viste oss at de fortjente muligheten i romjula, på bekostning av andre spillere.
Mer lagfølelse
Salsten forklarer at det er viktig både for sjøltillit og utvikling å få disse sjansene.
- Jeg hadde ikke så mye spilletid i starten av sesongen, men forsøkte å ta sjansen når den kom. Det er imidlertid vanskelig å bare bli kastet innpå nå og da. Det er mye lettere å være en del av tre rekker som ruller på, det gir både mer lagfølelse og ikke minst enklere å utvikle seg ved å spille med bedre lagkamerater.
17-åringen har også spilt med de beste, og omsatt gode Christian Larrivée-pasninger til scoringer denne sesongen. Det gjør det enklere å gå på tøffe styrketreninger rett etter kampslutt og mellom slagene.
En annen motivasjon denne vinteren er at han er nominert til den nystartede Patrick Thoresens talentpris. Tre spillere skal kjempe om en tur til Boston, og Eirik Dagfinrud er en av konkurrentene. Den andre plukkes ut 1. februar.
- Det er en kjempebonus for unge spillere. Det er klart vi gir litt ekstra for å vinne en slik drømmetur.
Solid tredjerekke
Salsten har scoret tre mål på de ti de kampene, og har fått fire stjerner på HA-børsen på de fem siste. I romjula var han sammen med Eirik Børresen og Ørjan Mikkelsen blant Storhamars beste, og rekka spilte 0-0 mot Sparta (1-4), 1-0 mot Stavanger (2-3 e.s.) og 0-0 mot Lørenskog (2-3).
I kveld håper han det fortsetter mot Lillehammer, og at unggutta klarer å vise seg tilliten verdig.
- Det er en viktig match for hele laget. Det er alltid jevne og morsomme kamper, og jeg håper vi kan ta en trepoenger der oppe, slik at vi har kontakt med lagene foran oss på tabellen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke