15. des
GA ALT - HELT GRA­TIS: Tryg­ve Hil­le­stad sco­ret ett mål, la opp til ett mål og ble hyl­let som en helt av egne sko­le­ele­ver og ele­ver fra Hed­mark­top­pen i går kveld. 26-år­in­gen tak­ker nei til mer lønn den­ne se­son­gen, og full­fø­rer se­son­g
 
Spiller gratis ut sesongen
Storhamar-Frisk 8-3 Trygve Hillestad (26) er blant Storhamars mest lojale spillere på isen. Dekker alle skudd han kan og jobber som en helt. Denne uka gikk han enda lenger, og sa fra seg lønna.

Publisert: 04.nov.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Det var en magisk kveld for Trygve Hillestad i går. Han spilte en av sine beste kamper så langt i år, inspirert av sine egne elever på tribunen.
26-åringen var helten til mange frammøtte 6.-klassinger ved Fagerlund skole i Brumunddal, der han jobber. Elevene fikk med seg Hedmarktoppen folkehøyskole i heiagjengen, og nesten hver gang læreren var på isen, ble han hyllet og tilropt. Etter kampen måtte han ned å takke fansen, og hyllesten fortsatte.
Det var helt fortjent, men nesten ingen visste hvor fortjent det virkelig var.
Heller ikke lagkameratene!

Rørte Kjørum

Tidligere i uka ble Gjøvik-gutten nemlig helten også til en rørt daglig leder Jon Inge Kjørum, som trodde spilleren kom for å klage på at han bare hadde fått halve lønna.
Hillestad, som har full jobb som lærer ved siden av, og bestemte seg for at han hadde nok til å klare seg, ga imidlertid beskjed om at han ikke ville ha mer lønn denne sesongen.
Han tjener ikke fire millioner kroner i året, som klubben trenger, men håper det kan hjelpe Dragons i en presset økonomisk situasjon. Og kanskje bidra til at andre også vil hjelpe.
- Jeg har ikke så lyst til å si så mye om det, sier Trygve Hillestad til HA-sporten.

Betyr veldig mye

Han er så beskjeden at han er en journalists mareritt å intervjue på jakt etter gode titler og saker.
Trygve vil aldri snakke med store ord om seg sjøl.
Han innrømmer likevel at Storhamar betyr veldig mye for ham, selv om han har vokst opp på feil side av Mjøsa.
- Jeg var på nesten alle hjemmekampene til Storhamar da jeg var liten, og jeg spilte med Storhamar-gutter i Gjøvik. De overbeviste meg til å komme hit, og jeg har aldri angret.

Lånte «kontoret»

Og selv om han spilte gratis fra i går, leverte Hillestad mer av seg sjøl enn noen gang denne sesongen.
3. rekka var i perioder en av Storhamars aller beste i den gode 2. perioden. Først knallet 26-åringen inn 3-0 i starten av andre periode.
- Jeg lukket øynene og håpet på det beste, så jeg vet ikke hvor den gikk inn!
Så leverte han en glimrende pasning til 4-0, da han lånte kontoret til Nathan Martz og Christian Larrivée bak motstanderens mål.
- Nei, nei, du må ikke sammenligne meg med dem! Jeg er ikke der, altså. Men det har gått veldig bra for rekka vår en periode. Det eneste som har manglet er flere avslutninger, og det fikk vi til i dag, smiler Hillestad.
Beskjedent selvfølgelig.

Imponert Johnsen

I dag er han også helten til lagkaptein Pål Johnsen, som også ble litt målløs da HA-sporten ringte i går kveld, og fortalte om handlingen.
- Det er helt utrolig. Trygve er en fantastisk person som alltid setter laget og klubben foran seg sjøl. Han er en humørspreder i laget, og jeg tar av meg hatten for det han nå har gjort. Det forteller alt om Trygve, sier Pål Johnsen, som bekrefter at de andre spillerne ikke visste noe i går.
Så får de også en overraskelse når de leser dagens avis og møtes på trening i ettermiddag.
Da bør Trygve Hillestad bli hyllet i OL-Amfi'n igjen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke