12. des
VIL HA RO: Storhamar-spillerne har kommet fram til at Jimmy Andersson (nummer to fra høyre) skal fortsette som 8. utlending ut sesongen, og de ber nå om ro rundt saken. Ingen i klubben kommer til å kommentere saken ytterligere, skriver de på klubbens hjemmeside. Her fra en trening i forrige uke.Foto: Anders Bakkerud Larsen
 
Spillere reagerer
Tirsdag kom nyheten om at Jimmy Andersson blir 8. utlending ut sesongen, og at spillergruppa nå ønsker å legge saken bak seg.

Publisert: 17.feb.2016 04.00
Oppdatert: 17.feb.2016 09.02

Etter massive diskusjoner og oppstyr, sendte Storhamar tirsdag ut en pressemelding hvor det framgikk at spillerne har besluttet at Jimmy Andersson skal fortsette å bli behandlet som 8. utlending resten av sesongen, noe som tilsier at han må finne seg i å bli plassert på tribunen så lenge de sju andre importspillerne er friske og raske.

Det ble klart etter at spillerne hadde håndsopprekning i garderoben forrige uke.

Reagerte på framgangsmåte

Etter det HA-sporten erfarer reagerte enkelte spillerne på hvordan denne prosessen ble gjennomført. Avstemmingen ble foretatt under en fellesseanse i garderoben.

Enkelte av spillerne mener resultatet kunne ha fått et annet utfall, dersom stemmene hadde blitt avgitt anonymt, i stedet for i fellesskap. Andersson var ikke til stede i garderoben da spillerne hadde dette som tema, får HA-sporten bekreftet.

Flere av de norske spillerne mener avstemmingen burde vært foretatt anonymt, slik at enkelte ikke hadde følt seg presset til å stemme slik de gjorde, får HA-sporten vite fra flere hold.

Andersson selv ønsker nå at det legges lokk på saken, og at både spillerne, trenere og supportere ser framover mot det som skal skje resten av sesongen.

– Jeg forstår at det ble som det ble, og jeg aksepterer at spillerne kom fram til den beslutningen. Selvsagt skulle jeg ønske at jeg fikk spille mer regelmessig enn det blir framover, men jeg har forståelse for at det blir slik, sier Andersson til HA-sporten, før han fortsetter:

– Nå ønsker jeg bare å legge saken død og bak meg, slik at spillerne kan holde fokus på det de skal gjøre på isen, forteller den sympatiske svensken.

Saken mot Andersson har vært å regne som en personalsak, og flere reagerer på at klubben velger å håndtere en slik type sak ved å ha håndsopprekning i spillergruppa.

Viser til pressemeldingen

HA-sporten har forsøkt å få svar på følgende spørsmål fra sportssjef, Sjur Rakstad-Larsen:

«Er det god behandling av en personalsak, når kollegaene til en spiller må stemme over om han skal få jobbe på like vilkår som kollegaene? Burde ikke slike saker bli behandlet av ledere på en arbeidsplass, og ikke av arbeidskameratene?»

Sportslig leder, Rakstad-Larsen, svarer følgende:

– Jeg kan ikke kommentere dette. Han viser til pressemeldingen, skriver han i en e-post.

I pressemeldingen på klubbens hjemmeside står det at spillergruppen har kommet fram til at beslutningen om at Andersson skal være klubbens 8. utlending, skal opprettholdes, og at den skal vare ut sesongen.

«Vi ber om at alle respekterer denne beslutningen og at det nå blir ro rundt saken slik at vi kan konsentrere oss om det som er viktig for oss alle – å vinne hockeykamper».

Videre skriver de at ingen i klubben kommer til å kommentere saken ytterligere. Pressemeldingen er signert av kapteinstrioen ved Christian Larrivée, Mikael Zettergren og Eirik Skadsdammen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke