12. des
SNUDD: Mattias Livf har skytt fart ut av egen sone og snudd den vonde trenden laget var inne i, blant annet med dobbelttriumf over Sparta. Rune Gulliksen mener spillerne er nøkkelen.
 
Spillerråd nøkkel i snuoperasjonen
Som i en god matematisk formel, er minus og minus blitt pluss. Rune Gulliksen har lyttet til spillerne i arbeidet med å heve prestasjonene, og mener kommunikasjonen er det viktigste verktøyet.

Publisert: 12.des.2009 05.00
Oppdatert: -
HAMAR: - For meg og Ole Eskild (Dahlstrøm) er det veldig viktig å ta med spillerne på råd, og høre på hva de har å si. Spillerne er nøkkelen, fordi det er de som skal utøve det vi ønsker å presentere, sier Storhamar-trener Rune Gulliksen.

Den offensive delen av spillet har vært bra lenge. Det er i forsvarsarbeidet laget har slitt - og forbedret seg vesentlig.
- Det vi har brukt mest tid på, er selvfølgelig den defensive biten. Men det henger sammen. Er vi mindre i egen sone, har vi også mer krefter å bruke i det offensive.

Små detaljer
Storhamar-treneren mener det er avgjørende at han ikke forsøker å prente ting inn i hodet på spillerne.

- Vi må snakke sammen. Det er spillerne som spiller. Det er de som føler det på kroppen på hver eneste trening og i hver kamp.
- De store linjene i forhold til hvordan vi skal se ut offensivt og defensivt må selvfølgelig ligge i bånn, men når det er snakk om de små detaljene er spillerne det eneste verktøyet vi har.

Var bekymret
I skrivende stund står dragene med 42 poeng, to bak trioen Lillehammer, Stavanger og Lørenskog.

Men søndag går ankefristen ut, og klubben trekkes fem poeng.
- Jeg synes laget har taklet det på en eksemplarisk måte. Det blir feil å si at det har vært positivt, men det kan virke som reaksjonene har slått positivt ut. Den siste periodens prestasjoner har vært ekstremt gledelige, og vi har tatt en del poeng flere kanskje ikke hadde regnet med, sier daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen.
Og situasjonen er markant lysere nå enn for bare noen uker siden, da nyheten om poengene som forsvant, dukket opp, samtidig som laget tapte for mange kamper.
- Jeg skal være den første til å innrømme at jeg var bekymret. Ting så mørkt ut, og vi hadde også et tøft kampprogram i vente.

Positive samarbeidspartnere
Coba forteller at han så godt som utelukkende får positive tilbakemeldinger fra samarbeidspartnerne.

- Den linja vi har valgt er velkjent og presentert nå. Og at vi gjennomfører tas veldig godt imot. Kun en har vært negativ på grunn av vi ikke er et gullag lenger, mens resten er positive, og sier de vil at vi skal holde oss til filosofien.
Det gleder klubbens daglige leder, som nå ønsker at flere møter opp på kampene.
- Jeg må få lov til å si at jeg hadde håpet og ventet at flere skulle finne veien og se på oss. Jeg har opplevd det som at folk har savna lokale gutter. Nå er de ikke bare med, de bidrar og er synlige også.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke