6. des
DAMENES AFTEN: Torsdag er det gratis inngang for jenter og damer i Hamar OL-Amfi.
 
Sponsor mener det er diskriminerende med gratis inngang for damer
Torsdag kjører Storhamar et stunt med gratis inngang for jenter og damer for å øke interessen for hockey hos kvinner. En sponsor har reagert på det.

Publisert: 17.nov.2015 17.59
Oppdatert: 17.nov.2015 18.15

Kenneth Sjonfjell har vært i kontakt med ledelsen i Storhamar Hockey. Han mener dette er diskriminering av kjønn.

- Dette er en prinsippsak. Likestilling er viktig, og jeg mener Storhamar burde sjekket dette bedre. Fram til kampen torsdag vil jeg vurdere hva jeg gjør med skiltreklamen vi har i hallen, sier Kenneth Sjonfjell.

- Forstår du hvorfor Storhamar gjør dette?

- Jeg ser at intensjonen er god.

Vurderer å bryte kontrakten

Sjonfjell vurderer også å avbryte sponsoravtalen han har med hockeyklubben, hvis Storhamar kjører opplegget med "damenes aften" som planlagt torsdag. Da møter de gule og blå Manglerud Star.

Daglig leder i Storhamar, Patrik Bäärnhielm, kommenterer saken slik:

- Vi vil gjerne ha flere damer på kampene. Der er det mye å hente, og det er grunnen til at vi prøver oss med gratis inngang for dem i torsdagens kamp. Vi håper noen får lyst til å komme tilbake på kamp. Det har aldri vært vår hensikt å diskriminere noen. Vi kommer til å lage en lignende kamp for menn, sier Patrik Bäärnhielm.

 - Leit at dette blir et problem

Arrangementsansvarlig Stein Onsrud har også vært i dialog med Sjonfjell.

- Det er veldig leit at dette blir et problem for en sponsor. Dette er bare godt ment fra Storhamars side. Vi mener prosjektet er bra. Klubben prøver å få opp interessen for hockey hos kvinner, sier Onsrud, som forteller at damenes aften vil gå som planlagt.

Oppfordrer til andre tiltak

Nestleder i likestillings- og diskrimineringsombudet, Elisabeth Lier Haugseth, kom med denne uttalelsen tirsdag:

- Det er fint at Storhamar Hockey ønsker å få opp interessen for hockey blant kvinner. Men måten de gjør det på her, vil fort kunne være lovstridig. Vi vil oppfordre Storhamar til å finne andre gode tiltak for å skape interesse for hockey hos kvinnene, sier Lier Haugseth.

  

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke