14. des
GRATIS FOR ALLE: Kenneth Sjonfjell (innfelt) betaler for alle gutta torsdag.
 
Sponsoren betaler for alle gutta mot Manglerud Star
I går reagerte en sponsor på at Storhamar tilbyr gratis inngang for kvinner torsdag. Nå tar han regninga for gutta. Det betyr at det blir gratis for alle mot Manglerud Star.

Publisert: 18.nov.2015 10.52
Oppdatert: 18.nov.2015 13.53

Utgangspunktet for saken er at Storhamar markedsfører torsdagens kamp som "damenes aften". De vil kjøre gratis inngang for jenter og damer for å øke interessen for hockey hos kvinner. Det var dette Kenneth Sjonfjell, som er sponsor, reagerte på. Han mente det var diskriminerende.

 Ville finne en løsning 

Kenneth Sjonfjell tok kontakt med Storhamar onsdag.

- Vi ville finne en løsning, og vi betaler for alle gutta. Jeg mener det er viktig å få fram budskapet med likestilling. Jeg vil hjelpe til for å holde dette innenfor lovens rammer, og at alle tenker seg om neste gang de planlegger et lignende prosjekt. Jeg skjønner intensjonen til Storhamar, og jeg har registrert at det er veldig mange som mener at arrangementet er bra, sier Kenneth Sjonfjell, som forteller at han ikke tenker på hva det siste utspillet vil koste.

- Bra initiativ

Daglig leder Patrik Bäärnhielm kommenterer utviklingen i saken slik:

- Vi hadde bare gode hensikter i denne saken. Vi ønsker å øke interessen for hockey hos kvinner. Det har aldri vært vår hensikt å diskriminere noen. Det med gratis inngang for alle var Sjonfjell sitt forslag. Det var et bra initiativ, og han fortsetter som sponsor hos oss. Damene skal fortsatt være i fokus på kampen torsdag, og det blir overraskelser for damene, sier Patrik Bäärnhielm.

Oppfordret til andre tiltak

Nestleder i likestillings- og diskrimineringsombudet, Elisabeth Lier Haugseth, kom med denne uttalelsen tirsdag:

- Det er fint at Storhamar Hockey ønsker å få opp interessen for hockey blant kvinner. Men måten de gjør det på her, vil fort kunne være lovstridig. Vi vil oppfordre Storhamar til å finne andre gode tiltak for å skape interesse for hockey hos kvinnene, sier Lier Haugseth.

  

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke