25. aug
HOCKEYSTART: I dag leder Michael Smithurst Storhamar for første gang som hovedtrener.Foto: Terje Midttun
 
Start med revansjesug
Det var Lillehammer som i vår sendte Storhamar ut av sluttspillet. I kveld møtes de igjen, og det er et revansjesugent Storhamar-lag som får besøk av Lillehammer.

Publisert: 18.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Storhamar-spillerne misliker sterkt å tape for mjøskollega Lillehammer - og vice versa. Derfor var også stemningen i Hamar høy etter at Storhamar hadde banket naboen 9-1 i den første kvartfinalekampen forrige sesong. Men en kan trygt si at Storhamar kom ned på jorda igjen, for da fem kamper var spilt, hadde Lillehammer avansert til semifinalen etter å ha vunnet de fire neste oppgjørene.

Tøff motstand fra start

I kveld møtes de til treningskamp i Hamar OL-Amfi.
- Det skal ikke stå på motivasjonen og innsatsen for vår del, sier Storhamar-trener Michael Smithurst til HA-sporten.
Smithurst har rykket opp som sjefstrener denne sesongen etter at Peter Johansson reiste til Sarpsborg og Sparta. Han har vært bevisst på å velge tøff motstand i oppkjøringen til seriestart mot Stavanger 11. september.
- Jeg synes vi får bedre svar på hvor vi står mot bedre lag. Jeg liker at spillerne skal utfordres hele tiden, og derfor ønsker vi hard motstand hele vegen, sier Smithurst.

Treningskampene

Foruten kveldens åpningskamp mot Lillehammer, får Storhamar besøk av Stavanger søndag. Tirsdag møter de Frisk Asker borte, og neste søndag kommer Vita Hästen til Hamar. Til slutt skal Storhamar delta i en turnering på Lillehammer 2.- og 3.- september. Der møter de Lillehammer i fredagskampen og enten Sparta eller Leksand i lørdagsoppgjøret.
- Hva legger du mest vekt på i den første treningskampen?
- At vi får fram intensjonene i spillet vårt og at spillerne er litt hensynsløse mot seg selv. Skikkelig innsats. Holdningene på isen er viktig. Jeg tror spillerne gleder seg til kamp, så det blir nok et slags vårslepp, mener Storhamar-treneren.

Få importspillere

- Hva kan du få ut av sesongen med den stallen du har til rådighet?
- Både gutta og jeg er veldig inspirerte, og vi har ikke noe dårlig lag. Det er nok litt uvant at vi har såpass få importspillere i stallen, men vi har mange rutinerte spillere, som blir viktige veiledere for de unge.
- Hvilke spillere står på ønskelista di?
- Vi har det vi har. Sånn er hverdagen, og jeg forholder meg til de spillerne vi har, sier Smithurst.

Først og fremst en back

En gjeng ildsjeler utenfor klubben som kaller seg Powerplay Club, har som mål å skaffe Dragons 500.000 kroner før seriestart, slik at klubben han hente en eller flere nye spillere.
- Er en back mest aktuelt?
- I utgangspunktet er det nok det for å få litt mer bredde på backsiden, sier Smithurst.
Til dagens kamp stiller han med alle sine beste menn.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke