15. des
SCORET: Steffen Thoresen i scoringsposisjon mot sin gamle klubb. Steffen tror at Storhamar kan ha noe å fare med i sluttspillet.
 
Steffen avskriver ikke Storhamar
Vålerenga - Storhamar 4-0 Steffen Thoresen åpnet og avsluttet ballet mot gamle lagkamerater. Selv om Storhamar ligger uvanlig langt nede på tabellen til dem å være, vil ikke Hamar-gutten avskrive dragene når sluttspillet tar til.

Publisert: 09.jan.2009 05.22
Oppdatert: -
OSLO: Han var i vinden i fjor, Steffen Thoresen, da han sa nei til å returnere til moderklubben Storhamar, etter sitt opphold i svensk hockey.

I stedet valgte han erkefienden Vålerenga.
- Jeg går til Vålerenga for å vinne noe, sa Thoresen den gang.
Men som de fleste husker, var det nettopp Storhamar som kunne løfte NM-trofeet, på bekostning av Frisk Asker i finalen, og Thoresen og VIF i semien.
- Det har ikke plaget meg, sier Steffen Thoresen, om oppmerksomheten han fikk etter å ha vraket laget fra hjembyen.
Men i år ser det imidlertid ut til at Thoresen får rett.
Vålerenga har virkelig funnet formen, og knuser motstanderne i tur og orden i seriespillet.
- Vi jobber hardt for å vinne. Lørdag spiller vi mot Sparta, og jeg tror mye kan være gjort i forhold til seriegull om vi vinner den, sier Thoresen til HA-sporten.

- Mangler garantisten
Mye har skjedd siden Thoresen sist spilte i Storhamar. Klubben har satset på ungguttene, og laget som gjestet Jordal i går, er nok historiens mest uerfarne dragemannskap.

Likevel nekter Thoresen å avskrive Storhamar inn mot sluttspillet.
- De mangler nok den utlendingen som garanterer poeng. Jeg er litt overrasket over at de ligger såpass langt ned på tabellen som de gjør, men det skyldes at de har mange nøkkelspillere ute med skade. I sluttspillet blir Storhamar farlige, mener Thoresen.
Mange spekulerer i om Vålerenga kommer til å velge Storhamar som sin kvartfinalemotstander for å markere seg.
- Det vet jeg ikke noe om. Det får være opp til Espen (Knutsen) å bestemme. Selv kunne jeg tenke meg Lørenskog, selv om vi har slitt litt mot dem også.

Tett og jevnt
Begge lag manglet flere sentrale spillere i går, men Vålerenga har en bredere stall. Det ble synlig utover i kampen.

Men i første periode, og deler av andre, var det jevnt.
Og hadde dragene fått uttelling på sjansene, kunne det sett annerledes ut.
- Det var jevnt helt til tredjeperioden. Storhamar kunne ledet med to-tre mål etter den første, men vi hadde en god keeper, mener Thoresen, som var frekt frampå på bakre stolpe, og styrte inn 1-0 bak en sjanseløs Jonas Norgren.
- Et fint mål som kom etter klikk-klakk-spill mellom meg og Blake Evans. Det andre var mer flaks, sier Thoresen, og forklarer:
- Han (Knut-Henrik Spets) fyrte av et skudd i skøyta mi. Det var godt da det løsna litt for oss i 3. periode. Før det var det nervøst, selv om vi hadde et visst overtak spillemessig.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke