20. jun
RETT i RYGGEN: Her passerer Ørjan Mikkelsen & co. Brøttum. Dragons-spilleren kjører noen tøyeøvelser på en stiv og øm rygg. Foran sitter Frode Bråthen og Magnus Østeraas. Bak til venstre: Aleksander Muri Kristiansen.
 
Stilte opp for mamma Bente
I 2011 mistet Ørjan Mikkelsen (24) moren sin i kreft. I helga syklet Dragons-spilleren Trondheim-Oslo for Team Hockey Mot Kreft.

Publisert: 24.jun.2013 04:13
Oppdatert: -
BRØTTUM/MOELV
Ørjan Mikkelsen var tilskuer da teamet syklet i fjor, og da bestemte han seg for å sykle i år.
- Jeg stilte opp for mamma, sier Ørjan Mikkelsen, som la ut følgende melding på Twitter før start:
«Da har dagen kommet. Sykle for Hockey Mot Kreft og min kjære mamma. #savner deg. #tenker på deg. #verdens beste.»
Teamet, med egen følgebil, kom inn til tiden 29.55,24.
- Jeg fikk medalje da jeg kom i mål. Den skal jeg legge på gravsteinen til mamma, sier Dragons-spilleren, som forteller om utfordringer undervegs:

Ble reddet av kamerater

- På Dovre holdt jeg på å bryte. Der var det matstasjon. Jeg var veldig bløt og kald. Så kom tre kamerater, uten forvarsel, forbi med et Storhamar-flagg ut av bilen. De gutta var gull verdt. Jeg fikk i meg næring, og de hjalp meg med å skifte til tørre klær. Jeg må rette en stor takk til dem, sier Mikkelsen, og fortsetter:
- Det var en morsom tur, men det var tøft ved Skreia også. Det blir noen opp- og nedturer i et så langt ritt.
Ørjan Mikkelsen syklet sammen med Frode Bråthen, Magnus Østeraas og Aleksander Muri Kristiansen. Da de kom til Moelv var det pause, og et møte med familie og venner som hadde kommet. En av dem som sto der var Ørjans far, Geir Egil, som reiste rett dit etter å ha syklet Lillehammer-Oslo.
- Det var moro at så mange møtte opp, sier 24-åringen.

Sykkel for tog

Remo Sjonfjell fullførte Trondheim-Oslo for Hockey Mot Kreft i fjor. Denne gangen kom han kun til Otta.
-Knærnes låste seg, og det var kaldt og bløtt. Jeg fikk krampe og mjølkesyre tidlig. Jeg hadde planer om å kjøre tok fra Dombås, men det gikk ingen tok. Så ble det sykkel for tog til Otta, før det ble buss for tog derfra, sier den tidligere hockeymålvakten, og fortsetter:

Håper på 75.000 kroner

- Det var en stor prestasjon av de andre gutta. Vi syklet for Barnekreftforeningen i Hedmark, og håper å få inn like mye som i fjor, nemlig 75.000 kroner, sier Remo Sjonfjell.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke