23. okt
TAPTE: Petter Thoresen og hans gutter gikk på et forsmedelig tap mot Stjernen.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Stjernen med sjokkseier
Serieleder Stavanger Oilers dominerte sjansestatistikken, men gikk likevel på en skikkelig mine da Stjernen vant 4-2 i Fredrikstad lørdag.

NTB
Publisert: 10.jan.2015 18:55
Oppdatert: 10.jan.2015 20:07

Resultatet gir Storhamar og Frisk et lite håp om seriegull.

Stavanger har tapt tre av de seks siste kampene, og etter å ha ledet eliteserien suverent virker ikke forspranget like sikkert lenger.

Storhamar er åtte poeng bak, Frisk Asker ni. Begge lagene er i storform for tiden, og søndag møtes de to til duell i Asker.

– Vi har manglet gløden og desperasjonen, og for å bli bedre må hele laget bidra, ikke bare noen hederlige unntak. I dag tapte vi for et lag vi rett og slett skal slå, uansett situasjon, sa Oilers-trener Petter Thoresen ifølgeStavanger Aftenblad.

På forhånd var det få som trodde at Stjernen, som ligger på 8.-plass, skulle ha en sjanse mot serielederen, men anført av Peter Wenneström og keeper Henrik Haukeland gjorde laget spådommene til skamme.

To mål av Wenneström

Bortelaget tok riktignok oppskriftsmessig ledelsen gjennom Tommy Kristiansen, en spiller som aldri har vært populær i Stjernehallen på grunn av sin fortid hos erkerival Sparta.

Det målet kom et par minutter før slutt i første periode og ble Stavangers eneste ledelse lørdag.

Først utlignet Wenneström tre og et halvt minutt ut i annen periode, og snaut fem minutter senere ga Ben Blood hjemmelaget ledelsen.

I tredje periode ga Lou Dickenson Stjernen en 3-1-ledelse, men åtte minutter før slutt reduserte Josh Soares. Da var alt duket for en elektrisk avslutning, men noen minutter senere avgjorde Wenneström kampen med sin annen scoring.

Sto som en levende vegg

Wenneström hadde i tillegg to målgivende pasninger, men det var Haukeland som ble kåret til hjemmelagets beste.

Keeperen stoppen 51 av 53 skudd, og ettersom Stavanger vant skuddstatistikken hele 53 mot 20, var det ingen tvil om hvem som vant keeperduellen i Stjernehallen.

– Alle kjemper og kriger, jeg er rett og slett både imponert og stolt, sa Stjernen-trener Magnus Sundquist ifølge Fredriksstad Blad.

Torsdag skal Oilers spille borte mot Storhamar, og da kan serieledelsen være nede i to poeng, avhengig av resultatet i Storhamars kamp mot Frisk søndag.

– Jeg vet ikke hvor bekymret jeg er, men slik trenden er nå er vi i ferd med å gi fra oss serieledelsen. Da handler det om å jobbe hardt for å komme tilbake. Jeg håper spillerne skjønner det, sier Thoresen.

I lørdagens andre kamp tok Lørenskog med seg to poeng etter å ha slått Sparta på straffeslag. Etter 2-2 i ordinær tid var Christopher Henriksen den eneste som scoret på straffe. (©NTB)


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke