20. aug
COACH: Roy Johansen styrer skuta med jernhånd.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
 
Stolt Johansen etter Slovenia-seieren
Ostrava (NTB): Landslagstrener Roy Johansen var stolt etter at Norge slo Slovenia og sikret plassen i A-pulja i ishockey for 11. gang under hans regime neste år.

NTB
Publisert: 08.mai.2015 21:15
Oppdatert: 08.mai.2015 21:15

Men han erkjente også at Norge som hockeynasjon har noe å jobbe med i årene som kommer.

– Du blir vant til å kjempe mot nedrykksspøkelset. Vi som er på innsiden av hockey vet hvor gode de andre nasjonene er, og når vi vet hvor lite tilsig vi har av nye spillere er vi vant til å leve med det.

– På sikt må Norge klare å produsere flere yngre spillere som kan være med på dette nivået. Uten det er vi i A-pulja på lånt tid, sa Johansen etter 3-1-seieren over Slovenia fredag kveld.

Nedrykksspøkelse

Den seieren gjorde at Norge er garantert plass i neste elite-VM samtidig som kvartfinaleplassen fortsatt er innen rekkevidde.

– Vi lever jo med dette nedrykksspøkelset hvert år. Slovenia er et bra lag, og vi var ikke sikre på seier i dag. Nå har vi nådd ett av målene våre, men det er nå en gang slik at vi lever med kniven mot strupen hvert år for å klare å holde oss, og vi er stolte over at det blir det 11. A-VM neste år.

Betryggende

– Bortsett fra i noen minutter på stillingen 1-1 så virket dette som en kontrollert seier?

– Vi spiller stabilt defensivt, og nå fikk vi også uttelling i power play. Det er med og preger kampen, samtidig som vi hadde en bedre keeper enn Slovenia. Det er ikke sånn at vi var fryktelig mye bedre enn dem, men jeg synes vi var smartere. Lars Haugen har spilt bra i tre kamper nå, og det er betryggende. I dag vant vi fordi vi hadde en bedre keeper. Jeg er også veldig fornøyd med disiplinen siden vi bare pådro oss én utvisning. Det var derfor at vi kunne vinne i dag. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke