21. aug
UTE: Mikkel Stensrud, her i kamp med VIFs Knut Henrik Spets, er ute med brudd i armen.
 
Stoppet av brudd
Mikkel Stensrud er ute med brudd i armen. Han er den tredje Dragons-backen med bruddskade. Trøsten er at Eerikki Koivu og Lars Løkken Østli kan være klare om 14 dager.

Publisert: 03.jan.2009 05:01
Oppdatert: -
HAMAR: Mikkel Stensrud fikk en smell på trening.

- Det er snakk om et brudd nederst i armen mot håndleddet. Det var ikke et enkelt brudd. Han blir fulgt opp av ortoped, sier fysioterapeut Lisette Engh i Storhamar, som har hatt en travel sesong, sammen med lege My Lystad.
- Det virker som om 2008 var bruddåret. Vi får håpe på et bedre 2009, sier Engh.
I tillegg til backene er også Pål Johnsen ute.

På veg tilbake
Her er status for de skadde:

- Vi håper både Koivu (underarmen) og Østli (brudd i hånda) er klare midt i januar. For Østlis del må han på klareringskontroll hos legen. Kanskje kan han spille allerede 11. januar. Begge trener alternativt. Pål Johnsen er sjukemeldt til 19. januar. Der er det snakk om sidebånd. Når det gjelder Mikkel Stensrud vet vi mer etter en kontroll 19. januar.

- Mye uflaks
Storhamar fikk tilbake backen Espen Kristiansen fra Comet. I tillegg er Mattias Livf, Cato Ørbæk, Andreas Hjelm, Teddy Midttun og Mats Larsen Mostue i drift.

Så det går akkurat opp med tre backpar.
Kaptein Mattias Livf håper uflakskvoten er brukt opp nå.
- Tre bruddskader er mye uflaks. Men det rare er at det pleier å bli en del skader i en tynn stall. Jeg vet ikke hvorfor. Vi får stå på vi som kan spille, sier Livf, som har trøblet sjøl etter operasjonen i kneet.

Tar medisin
Han tar fortsatt betennelsesdempende medisin.

- Jeg behøver ikke å ise ned kneet etter hver kamp lenger, og nå kommer jeg lavere ned i skøytegåinga. Da går det også fortere. Det var en periode jeg måtte gå mer oppreist, sier Storhamar-kapteinen, som har veldig lyst til å snu den negative trenden.
- Mot Stavanger var det bra defensivt, men mot Comet sist slapp vi inn for mange enkle mål. Det holder ikke. Vi må jobbe med det, sier Livf, og fortsetter:
- Vi har Lørenskog hjemme søndag. Den skal vi vinne. Så kommer tre vanskelige bortekamper, hvor vi har alt å vinne. Det kan være greit nå. Vi skal kjempe for poeng i hver kamp.
De tre bortekampene er Sparta, Vålerenga og Frisk-Asker.

Tøff periode
Storhamar står altså foran et par tøffe uker med kamper søndag, tirsdag, torsdag, søndag, tirsdag, torsdag, søndag.

- De to første ukene i januar får vi testet oss både fysisk og mentalt. Det er en viktig periode, hvor alle må ta fram det lille ekstra. Vi kan ikke være så gavmilde defensivt som mot Comet. Det var sesongverste defensivt, sier Torbjørn Orskaug.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke