12. des
INNSAMLINGSAKSJON: Både Geir Byberg (t.v) og ordfører Morten Aspeli er hockeyentusiaster. Fredag er det seriestart, men oppgjøret mot Vålerenga blir mer enn en hockeykamp.
 
Storhamar gir penger, samler inn penger og klær til flyktninger
Det blir ikke bare hockey i OL-amfien i seriestarten mot Vålerenga fredag.

Publisert: 07.sep.2015 12.02
Oppdatert: 07.sep.2015 15.05

Storhamar bryr seg om flyktningene som nå strømmer til Europa. Hundretusener er på flukt. De kommer til Ungarn, videre til Østerrike og Tyskland, og nå kommer tusener av dem til Skandinavia.

De trenger hjelp. Det vil Storhamar hockey gjøre noe med. Fredagens seriestart mot selveste Vålerenga i OL-amfien blir ikke bare en hockeykamp. Det blir en innsamling av penger og ting som flyktninger trenger.

- Vi håper det skal bli hockey med mening, forteller styreleder i Storhamar Hockey, Geir Byberg til h-a.no.

Styret i Storhamar har bestemt at de vil gi 10 kroner av det hver enkelt publikummer betaler i inngangsbillett på fredag.

- Vi håper jo selvsagt at det blir mætt fjøs, noe som da tilsier 5.500 tilskuere, og en tier fra hver vil sikkert være et godt bidrag til innsamlingsaksjonen, sier Byberg, og legger til:

- I tillegg til at Storhamar gir en 10'er pr. tilskuer, vil folk fra våre frivillige sammen med Røde Kors-medlemmer være i hallen før, under og etter kampen og samle inn penger. I tillegg til dette vil det være mulig for alle som kommer på kampen å ta med klær og andre ting som flyktningene trenger. Det er stort behov for både klær og annet til de flyktningene som nå kommer til landet. Vi i Storhamar vil da oppbevare det som kommer inn inntil Røde Kors henter det, sier Geir Byberg.

Han håper at andre idrettsklubber på Hedmarken følger opp og gjør det samme som Storhamar.

Flott engasjement

Margrethe Nordby i Røde Kors er imponert over det som nå skjer. 

- Det er flott og se alt engasjementet som mobiliseres nå i forbindelse med flyktningene som ankommer vårt nærområde og som fortsatt er på flukt, sier hun. I forbindelse med aksjonen som de og Storhamar Hockey nå setter i gang, er det ting som Røde Kors har behov for:   

• Vi har behov for noen som kan være med å ta imot klær i Holsetgaten 2, på Hamar om ettermiddagen.

• Vi har også behov for frivillige som kan være behjelpelige i noen timer med å sortere klær og utsyr slik at det kommer dit det er behov.

• Vi søker også kontakt med noen som har stor bil som kan kjøre klær og annet utstyr fra Hamar til mottak i Trysil, Stange, Flisa, og omkringliggende kommuner.

• I tillegg til dette ønsker vi å komme i kontakt med mennesker som kan bidra som samtalepartnere for flykningene på mottak.

- Dersom du har lyst til å bidra ta kontakt med oss, sier Margrethe Nordby.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke