25. aug
KLAR: Joey Tenute er klar for tre sesonger med Storhamar.
 
Storhamar har hentet klassespiller fra Canada med NHL-kamp
Senteren Joey Tenute (33) er klar for Storhamar på en treårskontrakt.

Publisert: 21.jun.2016 12:44
Oppdatert: 21.jun.2016 13:52

Storhamar måtte ut på spillerjakt da Jacob Berglund valgte å bruke en klausul i kontrakten. Svensken gikk til en klubb i Sveits. Nå er erstatteren altså klar. Joey Tenute (33) har skrevet under på en treårskontrakt med Storhamar.

- Jeg er helt sikker på at dette blir bra. Vi fikk tips om spilleren, og så har det rullet på. Han har spilt i Sverige i tre sesonger, og dermed var det lett å gjøre research. Det er utrolig godt å lande dette, helt nydelig, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen.

Joey Tenute har spilt de tre siste sesongene i Malmö. Den første sesongen produserte han imponerende 50 målpoeng på 49 kamper i Allsvenskan (nivå to). Året etter ble det 35 poeng på 39 kamper. Forrige sesong, i den svenske eliteserien SHL, ble det 21 målpoeng på 46 kamper for kanadieren i Malmö.

33-åringen har en kamp i NHL (Washington Capitols) og har spilt 247 kamper i AHL, som er farmerligaen til NHL, som regnes som verdens beste hockeyliga. Han har også spilt to sesonger i den tyske toppserien. Han produserte 45 målpoeng på 53 kamper for Frankfurt Lions.

Storhamar dro i gang en "Vi bygger laget"-aksjon, hvor målet var å få inn 200.000 kroner for å sikre seg Tenute.

- CC har gått inn med 100.000 kroner, for å sikre at vi fikk Tenute til Hamar. Det er godt å ha gode støttespillere som CC, sier Sjur Rakstad-Larsen, og legger til:

- Vi håper likevel at folk fortsetter å bidra. Vi skal jo ha en back til også. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke