14. des
JUBEL: Mads Hansen feirer sin første scoring sammen med Martin Gran.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
 
Kaptein Hansen: - Vi gjør en kjempematch
Gamlekara herjet da Enga ble senket på Jordal Amfi

Publisert: 27.jan.2015 16.33
Oppdatert: 28.jan.2015 09.34

Storhamar slo Vålerenga 4-2 i det siste møtet mellom lagene i seriespillet denne sesongen.

På Jordal måtte Dragons klare seg uten førstekeeper Andrew Engelage, og 19 år gamle Daniel Jørgensen voktet buret. Det gikk veldig bra for unggutten.

Mads Hansen (36) sto frem som en skikkelig vinner i kveld. Han blokkerte skudd, vant dropper, stoppet motstanderne og scoret to mål. Hansen leverte en praktkamp. 

- Det er utrolig morsomt å vinne her på Jordal. Vi gjør en kjempematch. Det er vanskelig å sammenligne matcher, men jeg synes faktisk vi var bedre i dag enn da vi vant i Stavanger (1-2). Den første perioden ender uten mål, men jeg synes fortsatt vi har god kontroll på det som skjer. Midtperioden dominerer vi totalt, før vi går ut og gjør en enda bedre tredje periode, sier kaptein Mads Hansen.

Pål Johnsen (38) har slitt med poengproduksjonen den siste tiden, men i dag var "Magic" tilbake med to målgivende pasninger. 

- Pål er utrolig viktig for meg i det offensive spillet. Han er playmakeren som gjør oss andre gode. I dag var Pål kjempegod, og det er gøy å se når han spiller sånn. Det er han som skal ha æren for den andre scoringen min, sier en beskjeden Hansen, som riktignok dro ut Steffen Søberg på sin andre scoring. 

Se bildegalleri fra oppgjøret her!

Målløs førsteperiode

Den unge keeper-erstatteren klarte seg bra i hatoppgjørets 20 åpningsminutter. Etter én periode var stillingen nemlig 0-0 i Vålerengas hjemmehall, og skuddstatistikken 6-7 fortalte om en tett, jevn og relativt tam åpning på klassikeren.

Vålerenga skapte de største målsjansene, men Jørgensen viste fram noen fine redninger, og mot slutten av perioden la Storhamar press på vertene.

Dragons-dominans

Presset fortsatte etter den første hvilen, og midtperioden var bare sekunder gammel da Joakim Jensen sendte av gårde et skudd. Fra død vinkel og vel så det banket Christian Larriveé til på returen, og Dragons kunne feire 1-0.

Fem minutter senere fant Dragons nettmaskene igjen. Etter et tungt trykk ble Mads Hansen stående alene med pucken foran Vålerenga-keeper Søberg, og kapteinen lirket inn nummer to for gjestene.

Vålerenga ble fullstendig overkjørt i andreperiodens åpning, men vertene kom gradvis mer med. To og et halvt minutt før periodeslutt, i Jacob Berglunds utvisningsfravær, kom også vertenes redusering. Storhamar fikk aldri klarert, og Francois Fortier satte til slutt inn 1-2 for Vålerenga.

TV-scoring

Tre minutter ute i tredjeperioden fikk Dragons spille i overtall. Luke Moffatt lirket inn 3-1 mot et passivt Vålerenga-forsvar.

Fem minutter senere satte Mads Hansen pucken i mål, men dommerne markerte ikke for scoring. Kampen fortsatte, men dommerne kikket omsider på TV-bildene, og etter en lang tenkepause ble Hansens nettkjenning godkjent. 

Mellom scoringen og dommernes TV-titting, hadde Patrik Bäärnhielm pådratt seg en tominutter. Selv om klokka ble stilt tilbake til øyeblikket da Hansen sendte inn 4-1, ble Bäärnheilms utvisning stående, og Tobias Lindström reduserte til 2-4 i overtallet.

Mer skjedde ikke på Jordal, og Dragons vant fortjent 4-2.

Storhamar stilte med følgende lag:

Daniel Jørgensen (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt

3. rekke: Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen - Pål Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran

4. vingpar: Lars Erik Hesbråten, Ole Petter Øvergaard

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BERGLUND-REKKA: Storhamars suksessrekke.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke