6. des
 
I dag er CC Amfi større enn Ullevaal stadion
- Det er rett og slett gøy å være her på hockeykamp, sier supporter Pål Martin Enstad Hansen om det enorme trøkket rundt Storhamar.

Publisert: 30.mar.2016 18.26
Oppdatert: 30.mar.2016 21.03

Tv2.no og vg.no poengterte tidligere i dag at Storhamar etter alle solemerker ville samle flere tilskuere i CC Amfi i kveld enn Norges herrelandslag i fotball gjorde på Ullevaal stadion i går.

Det fikk de helt rett i.

Mens 4.675 mennesker så Norge slå Finland 2-0 på Ullevaal, fylte 5.069 tilskuere opp store deler av CC Amfi da Storhamar utkjempet semifinaleslag nummer to mot Stavanger Oilers. 

Hockey fenger

Allerede halvannen time før kampstart og 30 minutter før dørene skulle åpnes, sto Ingrid Nyberg og Pål Martin Enstad Hansen - sammen med en hærskare av andre gul- og blåkledde - klare utenfor CC Amfi.

Duoen mente at stemningen på Hamar vest er langt bedre enn på tidligere så mektige Ullevaal stadion.

- Her er hele hallen virkelig med. Alle er engasjerte, og det er en sinne-greie mellom publikum og spillerne. Det er rett og slett gøy å være her på hockeykamp, sa Storhamar-supporterne.

- At det er flere her enn på fotballandskamp, er litt artig. Norsk fotball er grusom, og det er selvfølgelig en grunn, men Storhamar har fortjent den støtten de får, sa Hansen, som hadde tro på en ny seier.

- Vi er her for å se Storhamar knuse Stavanger, sa han og tippet på resultatet 4-3 og tilskuertallet 6.200.

Fra Rena med seierstro

En annen grunn til at Sasjas menn samler flere tilskuere enn Høgmos, er at hele distriktet har omfavnet hockeyklubben. Pål Rustad, Morten Hansen, Sebastian Sønsthagen (12) og Gaute Rustad (12) hadde reist fra Rena for å se Storhamars andre semifinalekamp.

De er levende bevis på at Hamars 30.000 innbyggere overhodet ikke er alene om å stå bak de gule og blå.

- Storhamar appellerer til veldig mange, og det virker som de har hele Hedmark bak seg. Det er morsomt at folk fra hele distriktet reiser til Hamar og heier på Storhamar, sa far Rustad.

Kvartettens 12-åringer var trygge på en ny seier.

- Vi kommer til å "blæste" dem, sa Sebastian selvsikkert mens Gaute nikket enig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke