7. des
GIR ALT PÅ HJEMMEBANE: Josefin Nordenhammar (Jimmy Anderssons samboer), Charlotte Jensen (Joakim Jensens kone), Benedicte Skirbekk (Lars Erik Hesbråtens samboer), Therese Galatsis (Christian Larrivées samboer) og Thea Bergersen (Magnus Eikrem Haugens kjæreste) gir alt på hjemmebane under NM-sluttspillet. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
- Vi gjør alt hjemme og går stille i dørene
Slik er sluttspillet for Storhamar-heltenes heltinner.

Publisert: 31.mar.2016 10.43
Oppdatert: 31.mar.2016 10.55

- Jeg synes egentlig det er greit om de ryker ut nå, fleiper Josefin Nordenhammer, samboeren til Jimmy Andersson, og bryter ut i latter.

Sammen med Storhamar-backen venter hun sitt andre barn. Terminen er om tre uker, og som småbarnsmor og høygravid har hun sitt å stri med på hjemmebane når samboerens hockeyfokus topper seg under NM.

- Sluttspillet er den beste tiden på året, innvender Therese Galatsis, som deler hjem med Christian Larrivée.

- Men det er bare fordi sommerferien nærmer seg, fullfører Nordenhammar spøkefullt.

Gir jernet på hjemmebane

At NM-sluttspillet er et blodslit for hockeygutta, er en vedtatt sannhet. De reiser bort, spiller kamp, reiser hjem, trener og gjør seg klare for en ny kamp.

At sluttspillet er en travel tid også for hockeyspillernes kjærester, bekrefter både Galatsis, Nordenhammar, Thea Bergersen (Magnus Eikrem Haugens kjæreste), Benedicte Skirbekk (Lars Erik Hesbråtens samboer) og Charlotte Jensen (Joakim Jensens kone).

- Vi merker helt klart at det er sluttspill nå. Spillerne går inn i en egen boble, og det går i ett med kamper annenhver dag. De trenger mye hvile og søvn, og vi blir vel litt tilsidesatt, forteller damene, som gjør en usynlig, men viktig jobb for Storhamar.

- Vi prøver å legge godt til rette for dem, slik at de kan gjøre det best mulig på isen. Vi tar på oss langt flere oppgaver enn til vanlig hjemme, fortsetter de.

- Joakim er veldig flink til å benytte seg av den muligheten. Nå er han skadet, men under sluttspillet i fjor ba jeg ham om å rydde av middagsbordet. Det kunne han visst ikke bruke energi på, ler Charlotte Jensen.

Blir stille etter tap

Menn som nekter å rydde av kjøkkenbord, har opp gjennom historien skapt mer enn én krangel i det ganske land. Men under sluttspillet gjør Storhamar-kjærestene en ekstra innsats hjemme uten å mukke.

- Spillerne kan i hvert fall ikke bruke energi på krangler og diskusjoner. Under sluttspillet gjør vi mer hjemme, men vi går samtidig stille i dørene, forteller de.

I går så de Storhamar tape 1-2 hjemme for Stavanger Oilers i den andre semifinalekampen. De forventet derfor en mutt aften.

- Det blir ofte litt stille etter et tap. Da prøver vi å snakke om andre ting enn hockey og muntre dem opp til neste kamp, sier Bergersen mens Galatsis, Skirbekk og Jensen nikker.

- Jimmy er flink til å legge igjen kampene i hallen. Når han er her i CC Amfi, er han ishockeyspiller, men når han kommer hjem, er han pappa, skryter Nordenhammar.

Heier på Storhamar

Selv om Anderssons høygravide samboer tøyser med at sluttspillet for hennes del gjerne kan ende tidlig, heier alle fem i virkeligheten på de gule og blå. De enten er eller har blitt vaskeekte Storhamar-supportere, og de håper på en ny skalp i DNB Arena i morgen kveld og avansement til finalen.

- Vi ser hvor mye tid og krefter de bruker på hockeyen, og vi unner dem suksess. Det fortjener de, sier Skirbekk - tydelig i overensstemmelse med resten av gjengen.

- Det er nå det virkelig gjelder. Derfor er sluttspillet den beste tiden på året, legger Galatsis til.

Kvintetten ser på seg selv som ørsmå tannhjul i det tikkende Storhamar-uret.

- På én måte føler vi at vi er en del av suksessen deres. Men det er ikke vi som går ut på isen og vinner kamper. Det skal vi ikke ta noe av æren for, ler de.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke