16. des
TROR PÅ SEIER: Gjengen i sengen er sikre på seier. Per Kristian Fallet, Kine Jeanette Nilsen, Atle Bekkelund, May Helene Brendvang, Reidar Evensen og Hans Jakob Birkeland er i godt humør på hotellrommet. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
- Økonomien sliter litt nå
Storhamars mest dedikerte supportere setter resten av livet på vent når det er sluttspill.

Publisert: 09.apr.2016 16.23
Oppdatert: 09.apr.2016 16.51

Da en selvsikker Petter Thoresen valgte Storhamar foran Vålerenga som semifinalemotstander, var det bare å finne fram telefoner og datamaskiner for Storhamars aller ivrigste supportere.

Da måtte nemlig fridager og avspasering tas ut og flybilletter og hotellovernattinger bestilles.

- Vi er her for fjerde gang på to uker i dag, forteller Atle Bekkelund og Reidar Evensen som sjelden går glipp av en Storhamar-kamp.

Sammen med supportervennene Kine Jeanette Nilsen, May Helene Brendvang, Hans Jakob Birkeland og Per Kristian Fallet ligger de i senga på DNB Arenas nabohotell og lader opp til den sjuende semifinalekampen.

- Det er viktig for oss å støtte laget, men samtidig har det blitt en veldig morsom tradisjon å dra på disse turene. Det blir bare mer og mer gøy, sier Storhamar-vennene.

- Det har blitt en livsstil, legger Nilsen til.

Økonomien skranter

Å reise tur/retur Stavanger og se på sene kamper to ganger ukentlig er ikke gratis. Supporterne veksler mellom totalt 17 timer i fullstappede biler og flyreiser fra Gardermoen til Sola med hotellovernatting. 

- Økonomien sliter litt nå, innrømmer Nilsen leende.

- Under sluttspillet får penger være penger, tilføyer Brendvang og forteller om avspasering og fridager.

- Det begynner å merkes på lommeboka, og økonomisk sett er det kanskje greit at vi får de dyreste reisene i semifinalen. Da får vi billigere turer til Lørenskog i finalen, ler Nilsen.

Sikre på seier

De er nemlig sikre på at Storhamar slår Stavanger i den avgjørende semifinalen og avanserer i NM.

- De tok oss ikke på Hamar forrige gang, og jeg tror de brente sjansen sin da. Jeg tror vi avgjør det i dag, sier Evensen.

Resten av den trofaste supportergjengen er smånervøse, men enige med Evensen i at Petter Thoresen, som gir seg i Stavanger etter sesongen, leder laget for siste gang i kveld.

- I kveld blir det katastrofe for Petter Thoresen, gliser Bekkelund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke