15. des
TATT KONTAKT: Lotteritilsynet har tatt kontakt med Storhamar og NordicBet etter at de ble kjent med "No Logo"-reklamen.
FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
Lotteritilsynet gransker CHL-reklame
Lotteritilsynet reagerer på NordicBets "No Logo"-reklame i Champions Hockey League.

Publisert: 10.nov.2015 14.48
Oppdatert: 10.nov.2015 15.05

Champions Hockey League er sponset av det utenlandske spillselskapet NordicBet.

NordicBet, som er et utenlandsk spillselskap, har ikke lov til å reklamere for seg selv i Norge på grunn av loven om markedsføring for pengespill i Norge. I Norge er det kun Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har lov til å markedsføre seg selv med synlig reklame.

Dette betyr at NordicBet ikke kan reklamere for seg selv under kveldens åttedelsfinale, og de velger derfor å ha en "No Logo"-reklame på vantet og i den ene droppsirkelen.

tatt kontakt med Storhamar

Det har fått Lotteritilsynet til å sjekke om spillselskapet bryter loven.

- Vi fikk tips om at NordicBet brukte en "No Logo"-reklame, og vi tok deretter kontakt med Storhamar for å få opplysninger rundt spillselskapets bruk av reklamen, sier Seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Monica Kjelsnes, og legger til:

- Det er ikke så lenge siden vi fikk vite om denne saken, så vi har valgt å ikke gjøre foreløpig. Det vil bli undersøkt mer rundt "No Logo"-reklamen dersom det blir en problemstilling ved en senere anledning, sier Kjelsnes.

oppgitt over lotteritilsynet 

Daniel Vassbund, som er markedssjef i NordicBet, rister på hodet over Lotteritilsynets innblanding i saken.

- De leter etter ting de kan ta oss på hele tiden. Det virker som de bruker lykt og lys på at alt vi er innblandet i, sier han.

- Forstår du at Lotteritilsynet sjekker saker som denne?

- Nei, det skjønner jeg faktisk ikke. Det er vanskelig å forstå at de skal bry seg om en reklame der det står "No Logo". Vi føler ikke at vi gjør noe galt, sier Vassbund. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke