15. des
VIL SPILLE MER: Robert Hestmann mener at han gjorde seg fortjent til flere sjanser i Stjernen-kampen. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
Nå vil Hestmann spille mer
- Jeg fortjener flere sjanser, mener Storhamar-keeperen.

Publisert: 21.feb.2016 16.08
Oppdatert: 21.feb.2016 20.51

Gang etter gang denne sesongen har Robert Hestmann blitt henvist til benken. Oskar Östlund, som særlig storspilte i Champions Hockey League, har vært Aleksander Smirnovs soleklare førstevalg.

Da Storhamar reiste seg etter 0-5-smellen mot Lørenskog og slo Stjernen 6-2, hadde Östlund veket plass for sin norske keeperkollega og -konkurrent.

SE HATV: Joakim Jensen om hattricket.

Hestmann takket for tilliten med en god forestilling. Særlig i første del av kampen var mannen som av en lokal jury ble kåret til Storhamars beste, glimrende.

- Det var veldig gøy i dag. Vi er gode framover, og da ser det lett ut å komme til målsjanser. Bakover er vi stabile, og det er ikke så mye å gå på der, oppsummerer Hestmann.

- Jeg har fått tre sjanser i år, og det har gitt tre seiere. Jeg har sluppet inn fire mål på de tre kampene, og i hvert fall mot Sparta og i dag bidro jeg til at vi vant, bemerker han.

Vil spille mer

At Hestmann taler varmt om egne prestasjoner, har en klar grunn: Han vil spille langt mer enn han har gjort til nå denne sesongen.

- Jeg synes jeg fortjener flere sjanser, sier han tydelig.

Keeperen mener det ville ha vært lurt av Smirnov å skrive hans navn øverst på taktikktavla litt oftere.

- Når det går lang tid mellom hver gang jeg får sjansen, er det vanskelig å komme inn i flyten. Jeg må starte på nytt hver gang. Både jeg og Oskar trenger tillit hvis vi skal ha to gode keepere i sluttspillet, argumenterer han.

Målvakta innser imidlertid at konkurransen om keeperplassen i Storhamar er knallhard.

- Jeg har snakket med Sasja og sagt at jeg vil spille mer, men det er han som tar ut laget. Det gjelder å vise seg fram når man får sjansen, sier Hestmann, som er fornøyd med egen innsats i Stjernehallen:

- Jeg viste meg fram bra i dag, og jeg leverte en god søknad om mer tillit.

Banket Stjernen

Etter en for Storhamars del svak førsteperiode, der Hestmann var god, og der Christian Larrivée og Rasmus Ericsson styrte inn hver sin scoring, var lagene like langt.

Midtperioden ga mye god Storhamar-hockey og to Jensen-mål. Oslo-gutten sendte gjestene i føringen etter 33 sekunder, før han sikret Storhamar et godt utgangspunkt for tredje periode med sin andre og midtperiodens siste scoring fem minutter senere.

I tredje periode sørget Alexander Reichenberg for 4-1, før Jensen satte inn sin hattrick-scoring. Curtis Gedig reduserte for vertene, men Hampus Gustafsson fastsatte sluttresultatet til 6-2 like før full tid.

Storhamars lag: Målvakt: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Anders Gulliksen.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Alexander Reichenberg, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm - Hampus Gustafsson, Martin Blakseth Huse, Martin Gran.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke