12. des
 
Reichenberg avgjorde mot gamleklubben
- Det var deilig.

Publisert: 26.nov.2015 17.56
Oppdatert: 27.nov.2015 07.36

Storhamar overkjørte Lillehammer fra start og ledet 2-0 etter første periode. Skuddstatistikken 17-1 etter 20 minutter fortalte om enveiskjøring i Hamar OL-Amfi.

- Vi gjør en veldig bra førsteperiode. Det er kanskje årsbeste for oss, skryter målvakt Oskar Östlund, som ikke har like mange lovord om de to neste periodene.

Etter førsteperioden sa det nemlig stopp for storebror. Lillehammer kom tilbake i midtperioden, og etter et jevnt og dramatisk Mjøs-derby trengte Storhamar sudden death for å vinne 4-3.

- Det er synd at vi faller så stort i prestasjonen etter første periode. Vi  kommer aldri opp igjen på det nivået igjen, og vi skulle selvfølgelig ønske at vi greide å være der hele kampen, oppsummerer målvakt Oskar Östlund etter sudden death-seieren.

Skadsdammen "On fire"

Etter fire rolige åpningsminutter fikk Eirik Skadsdammen sjansen da Tomas Trondsen ga bort pucken som bakerste mann. Storhamar-veteranen kom alene med målvakt Michal Zajkowski, dro ham elegant av og satte inn 1-0.

Ti minutter senere var Lundersæters store sønn på pletten igjen. I vertenes andre power play for dagen doblet Skadsdammen ledelsen med en rotete scoring.

- Skadsdammen "on fire" setter sitt andre, og her er det bra med folk foran mål idet skuddet går. Det er sånn Storhamar må fortsette å score sine power play-mål. Det ser ikke så stilig ut, men det står 2-0 på tavla, skrøt TV 2 Sportskanalen-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm på direkten.

Rekorden glapp

Storhamar-keeper Oskar Östlund jaget tre kamper på rad uten baklengsmål, men etter tre minutter av midtperioden glapp den potensielle rekorden for en forvirret svenske.

- Det er en puck Östlund skal håndtere. Det er et udekka skudd fra blå etter dropp. Han tror at han har den; alle tror at det er blokkering, kommenterte Dahlstrøm mens Nicolas Ritz fanget opp den løse pucken og lurte inn reduseringen.

- Jeg trodde at jeg lå på pucken og hadde blokkert den, så jeg ble overrasket da dommeren godkjente scoringa, sier Östlund selv om det sure baklengsmålet.

Bare to minutter senere smatt en ny puck forbi GET-ligaens beste keeper. Erik de la Rose serverte gamleklubben på sølvfat med en grusom tversoverpasning i egen sone, og Eric Meland satte takknemlig inn 2-2.

Storhamar slet med å komme opp på samme nivå som i førsteperioden, men tre minutter før periodeslutt tok Jacob Berglund ansvar i overtall. Den endelig skadefrie svensken dro seg forbi Stein Tore Bakken og smekket 3-2 inn i det nærmeste hjørnet.

Utlikning

Lillehammer var fullt på høyde med Storhamar også innledningsvis i tredje periode, og etter ti minutter fikk gjestene en gigantisk mulighet til å ryste storebror. Simen Thoresen og Endre Medby spilte opp Trondsen, som traff stolpen bak en utspilt Östlund.

Fem minutter senere sto ingen stolpe i veien for Lillehammer. Trondsen kombinerte med Thoresen og styrte selv inn utlikningen til 3-3.

- Deilig

Sudden death måtte dermed til for å avgjøre Mjøs-derbyet, men etter at Ritz traff tverrleggeren tidlig i spilleforlengningen, dreide alt seg igjen om Storhamar. Joakim Arnstad Eidsæther trippet nemlig på seg en skjebnesvanger utvisning, og etter et massivt Storhamar-press med fire mot tre på isen satte Alexander Reichenberg inn seiersmålet på en retur.

- Det var deilig å sette den pucken, sier Lillehammer-gutten som trivdes i rekke med Berglund og Skadsdammen.

- Jeg synes rekka fungerte veldig bra.

Sparta Sarpsborg slo Stavanger Oilers 5-4 borte etter spilleforlengning, Manglerud Star og Frisk Asker slo henholdsvis Stjernen og Kongsvinger på fremmed is, og Lørenskog senket Vålerenga ettter straffer på Jordal.

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. Rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Hampus Gustafsson, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Scott Hotham - Eirik Skadsdammen, Jacob Berglund, Alexander Reichenberg.

3. rekke: Lars Løkken Østli, Christian Bull - Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen - Lars Erik Hesbråten, Jørgen Langdalen, Martin Gran.

Lillehammers lag:

Michal Zajkowski (Espen Johansen).

1. rekke: Henrik Rosengren, Stein Tore Bakken - Dag Morten Wehn, Joachim Fridtjov Jensen, Joakim Arnstad-Eidsæther.

2. rekke: Sondre Bjerke, Eric Meland - Daniel Åhsberg, Nicolas Ritz, Stian Kaltrud Nystuen.

3. rekke: Christian Fosse, Håvard Steen - Endre Medby, Simen Thoresen, Thomas Trondsen.

4. rekke: Joachim Engesveen, Christer Rudi, Daniel Stensrud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke