17. aug
FORNØYD: Carl Oscar Bøe Andersen gleder seg over stor publikumsinteresse for Storhamar Dragons.Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Storhamars beste tilskuertall på 15 år
Ikke siden gullsesongen 1995-96 har så mange tilskuere sett Storhamars Dragons i Hamar OL-Amfi som denne sesongen. 50.560 tilskuere på 21 hjemmekamper gir et snitt 2.407.

Publisert: 24.feb.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Dragons har økt publikumstilslutningen med 504 tilskuere pr. kamp i forhold til forrige sesong. Sammenligner vi med tidligere sesonger, så stanser vi først på 2003/04 da snittallet var på 2.471 tilskuere. Men da er også sluttspillkampene med, og de trekker tradisjonelt mer enn vanlige seriekamper.

Femte beste i historien

Sammenligner vi med seriekampene, må Storhamar helt tilbake til 1995-96 da det gikk gjennomsnittlig 2.632 tilskuere på dragenes hjemmekamper.
Men etter noen år med stor suksess, går gjerne publikumstilslutningen ned hvis toppresultatene uteblir.
Og så blir det en ny frisk - som Dragons opplever nå.
Faktum er at årets tall er det femte beste tilskuersnittet i klubbens historie fra grunnserien.
- Dette er naturligvis veldig gledelige tall for Storhamar Dragons, sier klubbens daglige leder, Carl Oscar Bøe Andersen «Coba» til HA-sporten. Dragons har jobbet bevisst for å høyne publikumstallene, og Coba mener resultatet skyldes mange ting.

Ungdomslinje og profiler

- Klubbens ungdomslinje; at vi har satset på unge, lokale spillere har vært viktig samtidig som vi har hentet inn gode profiler. Spillere som Christian Larrivée og Trevor Koenig er spillere som publikum liker å se i aksjon. Vi gjorde flere tiltak i fjor, men da manglet vi det sportslige. Kombinasjonen med unge, egne spillere og noen profiler har vært vellykket, mener Coba.
Storhamars daglige leder gjør det også klart at klubben har vært veldig bevisste på å kjøre ulike tiltak hele veien.
- Vi har tatt for oss ulike grupper og invitert dem til kampene våre: unger i barnehager, elever på folkeskoler. videregående og folkehøyskoler. Vi har vært innom alle skoler, og i tillegg arrangert damenes aften. Vi sluttet med dette før jul, men har greid å opprettholde tallene. Folk har tydeligvis likt det de har sett. Vi har da også fått tilbakemeldinger fra billettørene om at det er veldig mange nye ansikter på kampene.

Over budsjettet

- Hva har dette betydd økonomisk?
- Vi er over budsjettet på publikumssiden. Også på kampen der Würth inviterte og betalte for sine gjester, hadde vi i tillegg flere betalende tilskuere enn vanlig. Da var tilskuertallet 5.400, sier Bøe Andersen.
Det er også stor optimisme i Storhamar foran sluttspillkampene, og dersom Storhamar får Lillehammer i kvartfinalen, tror Storhamar-lederen på publikumstall fra 4.500 og oppover.
- Mange har fått en positiv opplevelse av å gå på kamp, og vi har i hvert fall plass til 6.800 tilskuere, sier Carl Oscar Bøe Andersen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke