5. des
POPULÆR: Patrick Thoresen er blitt en av de store publikumsyndlingene i Salavat Julajev og den russiske ligaen for øvrig.
 
Større poengfangst med en snillere stil
I stjernespekkede KHL har Patrick Thoresen bare seks spillere foran seg på poenglista. Han har tatt med seg sin energiske spillestil fra Lugano og NHL, men fokuserer mye mindre på den fysiske delen nå.

Publisert: 30.nov.2009 05.01
Oppdatert: -
HAMAR: - De er ikke noe glade i å bli takla disse russerne, humrer Patrick Thoresen.

Han har tatt med seg sin fysiske og energiske spillestil. Dukker muligheten opp, gir Hamar-gutten gjerne motstanderne et ublidt møte med vantet.
- Jeg har ikke noe imot fysisk hockey og har prøvd å beholde en del av stilen min. Men jeg fokuserer ikke på å gå rundt og lete etter de store taklingene. Det tar mye krefter på stor is, ofte er det sånn at pucken blir liggende død fordi man detter sjøl.
- Nå er det mer at jeg prøver å vinne pucken ved å få en bedre kroppsposisjon på backene, for så å kunne levere den fra meg.

Stilen passer perfekt
Dermed passer Patrick også svært godt i den russiske ligaen. Tekniske spillere og høyt tempo, med litt mindre fysisk spill, oppsummerer stilen godt.

- Det kan nok bli en litt annerledes hockey i sluttspillet. Da møtes kun de beste lagene, og jeg merker at det er noe annet i kampene mellom oss og de andre topplagene.
De siste sju-åtte ukene har backene virkelig slitt med å få has på 25-åringen. Lørdag var han svært delaktig i 6-1-seieren over Sibir, med tre målgivende pasninger.
- Egentlig synes jeg vi gjorde en ganske dårlig kamp. Det var lite flyt, og rekka mi dominerte ikke som vi har gjort i de andre kampene. Likevel skaffet vi fire mål på en dårlig dag.

Strålende 1. rekke
Poengfangsten for Patrick og resten av 1. rekka har vært formidabel. Aleksander Radulov og Sergei Zinovjev ligger på plass nummer tre og fire på lista over de hissigste poengsankerne i ligaen, mens Patrick altså følger like bak på sjuendeplass.

- Vi i 1. rekka vår har produsert bra. Et lag trenger noen topper til å vise vei, og det har blitt oss. Nå er vi utpå litt oftere enn de andre og oftere enn vi var i starten, også mer i powerplay.

Publikumsyndling
Hamar-gutten har nå blitt en av de store publikumsyndlingene i Salavat Julajev, og også den russiske ligaen for øvrig.

- Jeg forsøker å jobbe hardt, takle litt, vinne pucker og score mål. Så jeg er jeg jo også lett gjenkjennelig med det blonde håret og mellomrom mellom tenna, ler Patrick.
Supporterne vet også å sette pris på sin nummer 41.
Da han scoret hat trick tidligere i høst, mottok han en stor plakat med bilde av seg selv - med cowboyhatt.
- Det er visst en tradisjon, hvor de gir deg en cowboyhatt med tre pucker. Det er en litt morsom sak, forteller Patrick.
Nå har også fansen laget en kavalkade av nordmannens 13 scoringer så langt i sesongen.
I dag er det ny kamp.
- Jeg vet ikke hvem vi møter. Jeg gidder ikke studere kampprogrammet. Det tar vi i morra, sa Patrick Thoresen til HA-sporten i går.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke